Autor Zpráva
ofcopes
Profil
Zdravím.
Dělám si takový svůj malý formulařový framework ala nette forms, ale aby mně to běželo i na php4 no a u ošetřování formuláře javascriptem se vysktl takový malý problém - jak javascriptem ošetřit kontrolní obrázek (captchu), když kod te captchy je ulozen v session na serveru?

a tak ted laboruji na temito moznostmi:
1) na webu sem se docetl kdesi, ze se da session nejakym zpusobem ziskat parsovanim hlavicky - do toho se mně teda vůbec nechce.
2) ošetřit captchu ajaxem - odeslat hodnotu formulare na server, tam porovnat phpkem a vratit/nevratit chybovou hlášku a na straně klienta pak zkontrolovat jestli se v kodu objevila/neobjevila chybová hláška a jestli že ne, tak formulář odeslat. - Přiznám se, že sem tuhle možnost ještě nezkoušel, páč se obávám, že ten javascirpt dojde nakonec a chybu tam žádnou nenajde dřív, než příjde od serveru odpověd
3)vybodout se u captchy na shodu a testovat u ní jen jestli bylo políčko s kontrolním kodem vyplněné a jestli jo, tak to normalně odeslat a ošetřit phpkem. - Asi nejjednodušší možnost, bohužel ale nelze použív vždy.

Zapoměl jsem na nějakou možnost? Děkuji za každou radu
Joker
Profil
ofcopes:
jak javascriptem ošetřit kontrolní obrázek (captchu), když kod te captchy je ulozen v session na serveru?
To je přece nesmysl- když se captcha bude ověřovat na klientovi, nemuzí tam žádná captcha být, protože ověřením na klientovi úspěšně projdu kdykoliv se mi bude chtít a když se mi chtít nebude, můžu ho kdykoliv obejít.

na webu sem se docetl kdesi, ze se da session nejakym zpusobem ziskat parsovanim hlavicky - do toho se mně teda vůbec nechce.
No tak to bych chtěl vidět. Pokud vím, jediná informace kterou klient má je session ID. Vše ostatní se drží jen na serveru (pokud by to samozřejmě serverový skript klientovi neposlal).
Koneckonců, kdyby se na klienta jakýmkoliv způsobem posílalo, co se má do ověření zadat, ztrácí celé to ověření smysl (i nejpitomější robot by dokázal vzít správný text a zkopírovat ho do vstupního políčka)

vybodout se u captchy
Minimálně tenhle začátek je správný směr uvažování :-)
ofcopes
Profil
a co ta druhá možnost? Je nějaká možnost upravit běžící javascript na klientovy? Což o to já bych se na to vybodl. V 99 procentech to bude funkčnější, bohužel to zbyvajici jedno je zrovna můj případ. Mám diskuzi, ve ktere je u kazdeho přispěvku tlačitko reagovat, které ajaxem vytvoří u toho příspěvku další formulařove okno pro reakci. A v tomto novém okně by to pro mně bylo jednodušší ošetřit javascriptem. demoverze
ofcopes
Profil
ted mně tak napadá, že by ta druhá možnost šla udělat tak, že by před odesláním formuláře byla aktivní smyčka, která by pozdržela odeslání formuláře, dokud by ta odpověd od serveru nepřišla

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: