Autor Zpráva
Apacuka
Profil
Zdravim,
vubec javascript neovladam, proto jdu pro radu sem :)

Kdyz mam na adrese
http://example.com/index.php?s=stranka&id=3
tento script
<script language='javascript'>
setTimeout("window.location.href = 'http://example.com/index.php?s=edit&amp;id=$id' ", 5500)
</script>


Jak udelam, aby me to presmerovalo na jinou adresu se stejnym id ?
http://example.com/index.php?s=edit&amp;id=3
V php stači jen zadat $id, ale tady opravdu nevim.

Diky moc.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Apacuku:
Proč tam ten parametr nedosadíš už na straně serveru? (Tedy v PHP?)

s=stranka&amp;id=3
Pochybuji, že máš v adrese „&amp;“. Jako oddělovač parametrů patří do adresy zpravidla „&“.
Apacuka
Profil
&amp; ... pouzivam uz dlouho v odkazech a zadny problem.

Vůbec nevím jak s tím js pracovat, proto sem píšu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Apacuku:
Proč do toho JS nedosadíš parametr „id“ už v PHP?

&amp; ... pouzivam uz dlouho v odkazech a zadny problem
To jako píšeš do HTML <a href="index.php?s=edit&amp;amp;id=3">? Protože takový odkaz by vedl na „index.php?s=edit&amp;id=3“. Pokud píšeš v HTML jen „&amp;“, tak máš v adrese „&“ a nikoliv „&amp;“.
Apacuka
Profil
ne, klasick jednou &amp; ... jenom tady se ty odkazy špatně převádí
Chamurappi
Profil
Reaguji na Apacuku:
Ne, tys je špatně napsal.
Apacuka
Profil
http://example.com/index.php?s=edit&amp;id=$id

toto je okopirovany odkaz z toho uvodniho prispevku // proste je tu chyba, no

tady je jenom osetřený "&" na "&amp;" proto se tam vzpisuje i ten amp;

// jen nechapu co tu spamujes kvuli "&amp;", kdyz to vubec nema co spolecnyho s mym dotazem
Chamurappi
Profil
Reaguji na Apacuku:
toto je okopirovany odkaz z toho uvodniho prispevku
V úvodním příspěvku jsi to napsal špatně.

tady je jenom osetřený "&" na "&amp;" proto se tam vzpisuje i ten amp;
Ty jsi to napsal do textu příspěvku s „&amp;“. A napsal jsi to tak i do přesměrování ve <script>u, kde ti to kvůli entitě nebude fungovat správně.

nechapu co tu spamujes kvuli "&amp;", kdyz to vubec nema co spolecnyho s mym dotazem
Tvůj dotaz je již vyřešený tím, že do skriptu dosadíš parametr „id“ už v PHP.
Apacuka
Profil
prenesl sem to pomoci session a je klid
Chamurappi
Profil
Reaguji na Apacuku:
Co je špatného na řešení, které jsem ti (několikrát) napsal já?
Apacuka
Profil
jelikoz vubec nechapu co tim myslis ...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Apacuku:
Když chceš v PHP vypsat proměnnou z parametru do HTML, jak to uděláš? — Až si na tohle odpovíš, tak si uvědom, že zmíněný JavaScript máš uvnitř HTML.
Apacuka
Profil
ja prave kvuli tomu js prerusil to php

stacilo rict, ze to musim vsechno narvat do echa a potom uz mi bude $id fungovat ;)

ale dik
Chamurappi
Profil
Reaguji na Apacuku:
stacilo rict, ze to musim vsechno narvat do echa
PHP neumím a kdybych ti měl napsat to nejtriviálnější <? echo $id; ?>, nemusel bys nad tím přemýšlet.
Pokud plácneš neošetřenou hodnotu z parametru v adrese do zdrojáku, zaděláváš si na Cross-site scripting díru.

A do toho setTimeoutu napiš „&“ jako „&“, ve <script>u se entity nevyhodnotují.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: