Autor Zpráva
drozdo
Profil
Dobry den. Potreboval by som odpocet casu ktory mi po jeho uplynuti spusti pozadu stranku, lenze ja tu stranku potrebujem z HTML ci PHP poslat. Priklad
<?php
          $hlaska ="Usepsne pridane.<br />Budete presmerovan na temu za
                                      <span id='x' onload='odpocet (x,www.daco.com);'></span> sekund.";
?>

<div id='hlaska'><?php echo $hlaska; ?></div>

<script type="text/javascript">
var i   = 10;
  function odpocet (id,where) {
    if (i > 0) {
      document.getElementById(id).innerHTML = i;
      i--;
      setTimeout( function() {odpocet(id,where);}, 1000);
    } else {
      location.href = where;
    }
  }
</script>

Cize Ak sa ak sa niekedy nacitana SPAN id="x" nech to spusti tu funkciu, ktora odpocita cas a posle na stranku ktoru zadan v PHPcku.

Java nie je moja moc dobra stranka. Dakujem za radu. Funkcia je funkcna, len nacitavanie funkcie mi nejak nejde.
Chamurappi
Profil
Reaguji na drozda:
Ak sa ak sa niekedy nacitana SPAN id="x" nech to spusti tu funkciu
Dej do toho <span>u:
<script> odpocet("x", "www.daco.com"); </script>
A funkci odpocet definuj někde dřív (před tím voláním), jinak to skončí chybou.

Java nie je moja moc dobra stranka.
JavaScript má s Javou společný jen kus názvu a předka v rodokmenu (tím je Céčko), nic víc.
_es
Profil
drozdo:
Čo ak bude mať návštevník JavaScript vypnutý?
To by sa na to ohlásené presmerovanie teda načakal.
Lepšie asi bude použiť iné spôsoby presmerovania a ten JS len na grafický efekt odčítavania sekúnd.
drozdo
Profil
Reagujem na chamurapiho:
Dakujem, mne skor ide o to ako zavolam tu funkciu, ked do toho sckriptu chcem poslat PHP premennu:
presnejsie:
<?php
echo "<span id='x' onload='odpocet (x,$adresa);'></span>";
?>

O toto mi ide, a to do tagov SCRIPT ... /SCRIPT napisat nemozem.

Reagujem na es:
Toto by malo ist aj ked nema javu.
<script>
window.location.href="http://jina_adresa.cz/cokoliv";
</script>
_es
Profil
drozdo:
Toto by malo ist aj ked nema javu.

Prečítaj si ešte raz poriadne poslednú Chamurappiho vetu.
Ide tu o JavaScript, čo je niečo úplne iné ako Java.
Ak si užívateľ JavaScript vypne, alebo bude z nejakého iného dôvodu nefunkčný, tak to samozrejme fungovať nebude.
Akoby tam obsah značky script vtedy ani nebol.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: