Autor Zpráva
Ice
Profil
Problém:

Množí se případy, kdy někdo zadá chybně mailovou adresu a na tu odejde odpoved, napr. vcera v noci seznanm.cz misto seznam.cz. Myslite že by system umel nekolik zakladnich adres kontrolovat? urcite: seznam.cz, centrum.cz (take jsme meli centurm, chyba!), atlas, majl, apod.
když rodic zada blbe, system ho upozorni.

Je to nějak lehce řešitelné, taková kontrola? Děkuji za radu.

Php řešení znám, ale potřebuji to kontrolovat než to odešlu na server.
panther
Profil
Ice:
hmmm, proč druhé téma?
Moderátor Chamurappi: Tolerovatelné.
Ice
Profil
hm, moznost... jenze az v php, ne v javascriptu

spatna kategorie dotazu. Potřebuji to kontrolovat než to odešlu na server.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ice:
Php řešení znám
Tak to vyřeš stejně v JavaScriptu, ne?
Základ pro obecnou kontrolu formulářů si snadno najdeš (událost onsubmit).
Ice
Profil
Chamurappi:
Ala php
kdyz uz chces takovouhle kontrolu, tak spis domenu prohnat funkci treba gethostbyname(), a pokud se preklad na ip povede, tak je domena spravna a funkcni, nemusis pak resit mozne adresy.

Ala JS?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ice:
Pokud cituješ, vždy uváděj zdroj. Ani v PHP bych to neřešil takhle, protože překlepové domény často existují.
V JavaScriptu žádná funkce gethostbyname() neexistuje, musel by ses AJAXem ptát nějakého PHP skriptu.
Mike8748
Profil
Ice:
mi tak napada, nemuzes do forumulare pridat druhy pole email, aby se zadaval 2x, a kontrolovat shodu? v dnesni dobe tohle pouziva dost webu, a funguje to
peta
Profil
str = "mojeadresa@seznanm.cz"
b = 0;
hodnota = "seznam.cz";
// cyklus begin
b = str.indexOf(hodnota); //str.replace(hodnota)
if (b) break;
// cyklus end
if (b) {alert('mailova adresa je spravna')}

v php pak muzes primo kontrolovat gethostbyname() , pokud to ma server povolene, viz Ice. Ale vidim to jako spatne straveny cas. Muzes vyradit realny mail. A nove je povolena domena s diakritikou a cinskymi znaky, takze obecna pravidla pro kontrolu mailu timto prestala platit. Jedine, co muzes overovat je hostname a to jeste jen v pripade, ze server dovoli tuto fuknci pouzit, protoze zpusobuje nezadouci zatez.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: