Autor Zpráva
kuzmic
Profil *
Dobrý večer,
chtěl bych poprosit někoho o radu. Snažím se vytvořit něco takového: http://www.consolegrab.co.uk/. Mám databázi zápasů které zobrazuji. A chtěl bych docílit toho, že když najedu na název zápasu myší , tak mi vyskočí tabulka (okno) ve které bude název jeho soupeře. Pokusil jsem se to tedy implementovat ( viz. kod ). Ale bohužel jsem se zaseknul na to že ať najedu na jakouli položku tka se mi zobrazí ten stejný soupeř(hodnota). Nevíte jak se s tímto vypořádat?Popřípadě jestli jdu správnou cestou. Předem moc díky.

<?php
include "connect.php";
?>

<style>
#skrytyDiv 
{ 
display: none;
max-width:100px;
color:red;
}
</style>

<script>
function zobraz()
{
    document.getElementById("skrytyDiv").style.display = "block";
}

function zmizni()
{
    document.getElementById("skrytyDiv").style.display = "none";
}

</script>

<?php

$sql = mysql_query('select * from zapas where id_zapasu');

echo "<table border='1'>";

while($radek = mysql_fetch_array($sql) )
{
  
  echo "<tr><td onmouseover='zobraz();' onmouseout='zmizni();'>".$radek['domaci']."</td></tr>";

  echo "<div id='skrytyDiv'>";
  echo $radek['hoste'];
  echo "</div>";

}
echo "</table>";

?>

peta
Profil
tyto 3 radky mas spatne:
echo "<div id='skrytyDiv'>";
document.getElementById("skrytyDiv").style.display = "block";
document.getElementById("skrytyDiv").style.display = "none";

Zaklady HTML a CSS. Dozvis se treba, ze ID muze byt v dokumentu jen jedno a ty jej cyklem mnozis treba 10x. Ten JS pak udela, co musi. Najde prvni ID odpovidajici nazvu "skrytyDiv" a zobrazi jej. Prvni ID odpovida uplne prvnimu radky tabulky.
Pro ladeni javascriptu si pust ve FF Chybovou konzolu, pak obnov stranku a prejed mysi. Urcite ti to tam napise nejakou chybku v tomto pripade.
nightfish
Profil
kuzmic:
...
function zobraz(co)
{
    document.getElementById("skrytyDiv"+co).style.display = "block";
}

function zmizni(co)
{
    document.getElementById("skrytyDiv"+co).style.display = "none";
}
...
$i = 0;

while($radek = mysql_fetch_array($sql) )
{
  echo "<tr><td onmouseover='zobraz($i);' onmouseout='zmizni($i);'>".$radek['domaci']."</td></tr>";
  echo "<div id='skrytyDiv$i'>";
  echo $radek['hoste'];
  echo "</div>";
  $i++;
}

+ jeste mozna bude potreba si pohrat s napozicovanim toho DIVu
kuzmic
Profil *
Moc díky, už to jede jak "mám". Mohl bych se ještě zeptat, šlo by nějak jednoduše udělat ,aby se text zobrazoval přímo nad kurzorem myši v červeném políčku?Děkuji

<?php
include "connect.php";
?>

<style>
#skrytyDiv 
{ 
display: none;
max-width:100px;
color:red;

}

.divov
{
position:absolute;
top:400px;
left:500px;
background:red;
width:100;
height:100;
text-align:center;
vertical-align:middle;
}
</style>

<script>
function zobraz(co)
{
    document.getElementById("skrytyDiv"+co).style.display = "block";
}

function zmizni(co)
{
    document.getElementById("skrytyDiv"+co).style.display = "none";
}

</script>

<?php

$sql = mysql_query('select * from zapas where id_zapasu');

echo "<table border='1' width='200' height='400'>";

$i = 0;

while($radek = mysql_fetch_array($sql) )
{

  echo "<tr align='center'><td onmouseover='zobraz($i);' onmouseout='zmizni($i);'>".$radek['domaci']."</td></tr>";
  
  echo "<div id='skrytyDiv$i' class='divov'>";
  echo $radek['hoste'];
  echo "</div>";
  $i++;

}
echo "</table>";

?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: