Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
watchick Profil |
#1 · Zasláno: 30. 12. 2009, 14:02:41
Zdravím, mám takovéto boxy:http://box.damak.cz/, chtěl bych se zeptat, když přesunu nějaký box (stačí jen ve stejném sloupci), nahoru/dolu, tak jak se dá zjistit na jaké pozici je? Abych případnou pozici mohl uložit. (Jako to má např. Google Analytics, že se dají upravovat boxy podle potřeby, a nadále tak zůstanou)
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Molda Profil |
#2 · Zasláno: 2. 1. 2010, 21:24:06 · Upravil/a: Molda
tak mě napadá něco jako nastavit každýmu tomu <div class="column"> ještě id třeba id="levy" ,id="stred" a id="pravy"
a <div class="portlet"> taky id třeba id="id1" atd. pak pomocí tohodle poslat na server rozmístění není vlastně třeba znát přesnou pozici stačí sloupec a pořadí stejně se srazej k sobě podle obsahu a samozřejmě ten script navázat na nějakou událost var pole = new Array(); $(".portlet").each(function (){ var parentId = $(this).parent().get(0); //parentId = 'levy'; atd. parentId = parentId.id; thisId = this.id; //thisId = 'id1'; atd. pole.push(parentId+"_"+thisId); }); dataProPhp = pole.toString();//dataProPhp = "levy_id1,levy_id2,stred_id3,pravy_id4,pravy_id5"; podle toho kde budou $.post("stranka.php", { rozmisteni: dataProPhp}); //odeslání na server pro uložení nastavení pak zpracovat v php snad nějak takhle <?php $seznam = $_REQUEST['rozmisteni']; $rozmisteni = array(); $pole=explode(",", $seznam); foreach ($pole as $cast) { $pole=explode("_", $cast); $s = $pole[0]; $r = $pole[1]; $rozmisteni[$s][] = $r; //Array([levy]=>Array([0]=>id1[1]=>id2) // [stred]=>Array([0]=>id3) // [pravy]=>Array([0]=>id4[1]=>id5)) } ?> to pole $rozmisteni uložit kamkoliv třeba do db pro každého uživatele stránku nechat jen takhle <div class="column" id="levy"> </div> <div class="column" id="stred"> </div> <div class="column" id="pravy"> </div> a mezi načítat ty boxy s obsahem podle toho pole $rozmisteni <div class="portlet" id="id2"> <div class="portlet-header">Box2</div> <div class="portlet-content">Text,text,text,ter>text,text,text,text,text</div> </div> snad to bude něco platný docela se mě ty boxy líbej tak sem u toho chvíli strávil |
||
watchick Profil |
#3 · Zasláno: 3. 1. 2010, 06:32:04
díky moc :) zkusím to
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0