Autor Zpráva
PetrCi
Profil
Zdravím,
na webu http://dangerbike.cz/abvet/index.php?pom=poradna.php mám použito javascriptu pro skrytí a zobrazení odpovědi (web není v ostrém provozu, je to zkušební verze bud. webu) po kliknutí na "klikni" ... ovšem po krýtkých peripetiích na začátku, se to rozchodilo, ovšem na Chromu. Jede to i v IE dokonce... tam je u toho "klikni" i "pracka" ... ale Firefox... ne a ne! :( ... mohli byste někdo prosím poradit? :) ...

zobrazit zdroják by mělo ukázat vše důležité - jedná se o části:

function ShowDescr (Desc) {
if (Desc.className == "Desc_off")
Desc.className = "Desc_on";
else Desc.className = "Desc_off";
}

a

<div class="otazka"><img src="img/otazka_obr.gif" align="baseline" height="30" width="30">&nbsp;&nbsp;Otázka:&nbsp;&nbsp;Výživa rychle rostoucích, gigantických plemen, jako jeden z faktorů vzniku ortopedických problémů</div><div class="odpoved">Odpověď:&nbsp;&nbsp;
<span class="spa" onclick="ShowDescr(Desc1);">klikni</span><div class="Desc_off" id="Desc1"> "text" </div></div><br />

a v CSS

.Desc_on {display: on;}
.Desc_off {display: none;}

Děkuji moc za rady ;)

PS: pokud se to neda nejak vyresit, napada vas nejake podobne jednoduche reseni s kyzenym efektem?
keeehi
Profil
místo <span>u použiješ <a> s pořád onclick="ShowDescr(Desc1);" pokud se ti nelíbí, že je odkaz podtrženej, tak se to nechá zrušit (css text-decoration: none;)
PetrCi
Profil
děkuji! :) .. vypada to jednoduše a nejspíš to bude i 100% funkční ;) ... sice nevím, proč toto nejde, ale už se těším :) ... nastavit třeba vlastne hover (hover vlastne jde i na span treba co :) ) .. ale jo ,děkuji! :)
keeehi
Profil
ještě přidám pár postřehů
- nepsat slovo klikni, ale napsat, co to dělá např. Zobrazit odpověď
- úvodní stránka má jiný styl písma než ostatní
- ten efekt mapy je příšerný. a) ta šipka dodělávaná v malování to je tedy něco, b) zvětšení je hezký nápad, ale aby to fungovalo, zatím mi to leze pryč ze stránky, c) chtělo by to udělat, aby když někdo na tento obrázek klikne, tak aby se mu zobrazily např. mapy.cz s vaší pozicí
- ty vlnky se mi líbí, ale jak je v pozdí ten přechod, tak se ten spodní obrázek (vlna na přechodu mezi býlým rámečkem pro text a pozadím) nezobrazuje dobře v horních polohách stránky (příklad). řešení je primitivní: použije se gif, kde ta bílá část je neprůhledná a zbytek je průhledný.
- informace v hlavičce (i v patičce) by měly být formou textu, ne obrázku, aby si je člověk mohl nakopírovat. Minimálně ten email.

Jinak se mi stránky líbí.
PetrCi
Profil
keehi: koukni se (i vy ostatní prosím) na zdroják.... dal jsem tam místo spanu áčko ... v chromu opět OK, ale FireFox? zase nic :( ... napada vas neco? :(
keeehi
Profil
chybí ti atribut href což asi bude FF vadit -> přidej buď
href="#"
nebo
href="http://dangerbike.cz/abvet/index.php?pom=poradna.php" a do onclick nakonec return false;
PetrCi
Profil
a .. tak jo ... href="#" ... jsem tam dával hned na zacatku, ale jedine, co se stalo, tak se to "zaktivnilo" - ale po kliknuti se neobjevilo...

ted jsem zkusil i to s tim return false :( ... a porad nic :( ... se koukni prosim...........
keeehi
Profil
v onclicku má být
ShowDescr('Desc1');


a našel jsem ještě další chyby
.Desc_on {display: on;} má být .Desc_on {display: block;}
a ještě bych ten js změnil takto
function ShowDescr (Desc) {
   if (document.getElementById(Desc).className == "Desc_off")
      document.getElementById(Desc).className = "Desc_on";
   else document.getElementById(Desc).className = "Desc_off";
}
PetrCi
Profil
on - nahradil jsem za block ... v chromu funkčnost stejná...

ale ten apostrof.... :( ... znefunkčnil to v chromu a v FF tomu nepomohl... :( ...

koukni se prosím do zdrojáku a řekni, zda tě nenapadne ještě něco prosím... nebo jiný způsob zobrazení odpovědi? :/
keeehi
Profil
Takto to bude fungovat:

JavaScript
function ShowDescr (Desc) {
   if (document.getElementById(Desc).className == "Desc_off")
       document.getElementById(Desc).className = "Desc_on";
    else document.getElementById(Desc).className = "Desc_off";
}

CSS
.Desc_off {display: none;}
.Desc_on  {display: block;}

HTML
<div class="otazka"><img src="img/otazka_obr.gif"  align="baseline"  height="30" width="30">&nbsp;&nbsp;Otázka:&nbsp;&nbsp;Výživa rychle rostoucích, gigantických plemen, jako jeden z faktorů vzniku ortopedických problémů</div><div class="odpoved">Odpověď:&nbsp;&nbsp; <a href="#" class="spa" onclick="ShowDescr('Desc1');">klikni</a><div class="Desc_off" id="Desc1">
        
        Štěňata velkých plemen jsou v období růstu( do stáří 18-24 měs.) zatížena rizikem vzniku ortopedických onemocnění mnohonásobně více než plemena ostatní.Vznik onemocnění kloubů a kostí je vázán na tři skupiny faktorů-dědičnost, výživa, zátěž. Nelze říci v jednotlivých případech, který faktor byl dominantní, ale lze říct ,že všechny tři se vzájemně doplňují.
Dědičnost-některá ortopedická onemocnění mají vysoký koeficient dědičnosti ( jsou vysoce dědičně vázaná)- jako dysplazie kyčelních kloubů(DKK) , jiná méně-jako dysplazie loketního kloubu (DLK) u některých dědičnost zatím nebyla prokázána- panostitida,ostechondroza,atd.
Tento faktor může majitel ovlivnit výběrem štěněte ( rodiče negativní na DKK). Ale i při spojení rodičů ,kteří jsou na DKK negativní – je až 30 % pravděpodobnost objevení se DKK ve vrhu.
Zátěž-nadměrná zátěž psa v období růstu může vést k přetěžování nezralého skeletu a následného prohlubování ortopedických vad.
Výživa- by měla zohledňovat dva základní trendy- prevence překrmování ( nadměrný energetický přísun) vedoucí k překotnému růstu, a nadměrný dlouhodobý nadbytek vápníku v krmné dávce.
ENERGIE: Obecně potřebují rostoucí psi 2x více energie než dospělí psi.Ale nadměrný přísun energie u rychle rostoucích plemen, může způsobit příliš velkou rychlost růstu v poměru ke správnému vývoji skeletu a často ústí ve zvýšenou frekvenci výskytu ortopedických poruch.Především tuk krmiva ,který má 2x vyšší energetickou hodnotu oproti proteinům a sacharidům ,se podílí na nadbytečném přísunu energie.Diety pro rychle rostoucí psy musí obsahovat limitovanou hladinu energie.</div></div><br />
PetrCi
Profil
je to funkční, asi za to mohly ty apostrofy, protože v FF to jede i bez "href" ...
- takže dík moc ! :)


ted sad uz jenom povzdech "proč ty prohlížeče nemohou být zobrazovaním nějak sjednocené?!!! :( :( :( "
sysel
Profil
Nejde ani tak o sjednocení - norma je známá = W3C - , ale o toleranci k některým chybám a vlastní fíčury. Jinak FF nabízí celkem dobré ladící nástroje formou doplňků (např. Firebug).
PetrCi
Profil
nj, jenže my jsme (ja a kámoš) už celkem přešli na chroma :o)
ah01
Profil
PetrCi:
http://www.chromium.org/devtools/google-chrome-developer-tools-tutorial
PetrCi
Profil
jo, toho jsem si v chromu všiml už dávněji, ovšem jsem to zatím nedokázal použít jinak, než jako "view-source:" :) ... tak s tutoriálem to bude jiná ;) ... dík :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na PetrCiho:
my jsme (ja a kámoš) už celkem přešli na chroma :o)
Je hloupost, aby tvůrce stránek na něco „přecházel“. Subjektivní vztahy k prohlížečům jsou irelevantní ve vztahu k cíli a cílem je stránka provozuschopná ve všem. Pokud to znamená, že musím spustit devět ošklivých prohlížečů, tak je s chutí spustím.

Veškerá pointa tvé závady spočívala v tom, že Explorer (a pár dalších prohlížečů v quirku) automaticky vytváří reference na elementy podle jejich ID (a name) na globálním objektu, zatímco jiné prohlížeče vyžadují, abys element nejprve dohledal metodami DOMu (jako třeba document.getElementById).


Reaguji na sysla:
Nejde ani tak o sjednocení - norma je známá = W3C
Zrovna v tomto případě jsou ovšem slova konsorcia nejasná.
PetrCi
Profil
Chamurappi: v tom vztahu máš nejspíš pravdu, ale já to beru tak, jakože pro běžný život jaký prohlížeč používám... takže tak jsem to myslel, ale když se tvoří web, samozřejmě se to zkouší v min. dnešních opera, ff, chrome a IE :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: