Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ratimor Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 2. 2010, 21:54:28
Ahoj, tak tu mám zase jeden problém s cookies, vyzkoušel jsem více způsobů, ale ani jeden mi tu cookie nevytvořil
mohl by jste se na to někdo prosím mrknout proč? :) function sablonyChanged() { alert(document.formular.sablonaSelect.value); var jmenoCookie="udelam"; var dny = 3; // počet dnů, za které cookie vyprší if(document.cookie.indexOf(jmenoCookie) == -1 ){ // neviděl to var datum= new Date(); // získá aktuální datum v milisekundách datum.setTime((datum.getTime() + 1000 * 60 * 60 * 24 * dny)); // k datu přidá počet dnů document.cookie= jmenoCookie + "="+document.formular.sablonaSelect.value+"; expires=" +datum.toGMTString() ; } 2. způsob co jsem zkoušel: function sablonyChanged() { alert(document.formular.sablonaSelect.value); var today = new Date(); var nextDay = new Date(today.getYear(), today.getMonth(), today.getDate()+1); setCookie("udelam", ""+document.formular.sablonySelect.value+"", nextDay); } měli by udělat to samé.. a vlastně taky dělají (nic) xD kdyby ste se mohli prosím porozhlídnou kde jsou chyby :) slibuju že až to dodělám už se nikdy do webový aplikace nepustím, díky Ondra :D |
||
Fred Profil |
#2 · Zasláno: 14. 2. 2010, 09:37:35
u toho prvního ti chybí uzavírací závorka
<script type="text/javascript"> function sablonyChanged() { alert(document.formular.sablonaSelect.value); var jmenoCookie="udelam"; var dny = 3; // počet dnů, za které cookie vyprší if(document.cookie.indexOf(jmenoCookie) == -1 ){ // neviděl to var datum= new Date(); // získá aktuální datum v milisekundách datum.setTime((datum.getTime() + 1000 * 60 * 60 * 24 * dny)); // k datu přidá počet dnů document.cookie= jmenoCookie + "="+document.formular.sablonaSelect.value+"; expires=" +datum.toGMTString() ; } } window.onload=sablonyChanged; </script> <form name="formular"> <input type="text" value="ahojda" name="sablonaSelect"> <input type="button" value="cookie" onclick="alert(document.cookie)"> </form> |
||
Ratimor Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 2. 2010, 09:47:08
jo, promiň, to byla asi jen chyba kopírování, to by nevyskočil ani ten alert si myslím, nicméně cookie se stále nevytváří :(
|
||
Fred Profil |
#4 · Zasláno: 14. 2. 2010, 10:16:48
no podle názvu sablonaSelect bych usuzoval, že chyba bude v tom, že chceš cookie zvoleného option ze selectu? Pak by to nebylo document.formular.sablonaSelect.value, ale
document.formular.sablonaSelect.options[document.formular.sablonaSelect.selectedIndex].value |
||
Ratimor Profil * |
#5 · Zasláno: 14. 2. 2010, 10:20:41
wow, tohle mi zrovna fungovalo :D a uplně v pohodě, testováno jen firefoxem
problem proc se cookie nevytvarelo byla v 1. příkladu podmínka if(document.cookie.indexOf(jmenoCookie) == -1 ) |
||
Fred Profil |
#6 · Zasláno: 14. 2. 2010, 11:36:58
Aha, toho jsem si nevšimnul, já tam tu kukinu měl: window.onload=sablonyChanged; ;-)
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0