Autor Zpráva
Ratimor
Profil *
Ahoj, tak tu mám zase jeden problém s cookies, vyzkoušel jsem více způsobů, ale ani jeden mi tu cookie nevytvořil
mohl by jste se na to někdo prosím mrknout proč? :)
 function sablonyChanged()
 {
   alert(document.formular.sablonaSelect.value);
   var jmenoCookie="udelam";
   var dny = 3; // počet dnů, za které cookie vyprší
   if(document.cookie.indexOf(jmenoCookie) == -1 ){ // neviděl to
    var datum= new Date(); // získá aktuální datum v milisekundách
    datum.setTime((datum.getTime() + 1000 * 60 * 60 * 24 * dny)); // k datu přidá počet dnů
    document.cookie= jmenoCookie + "="+document.formular.sablonaSelect.value+"; expires=" +datum.toGMTString() ;
 }


2. způsob co jsem zkoušel:
 function sablonyChanged()
 {
   alert(document.formular.sablonaSelect.value);
   var today = new Date();
   var nextDay = new Date(today.getYear(), today.getMonth(), today.getDate()+1);
   setCookie("udelam", ""+document.formular.sablonySelect.value+"", nextDay);
 }


měli by udělat to samé.. a vlastně taky dělají (nic) xD kdyby ste se mohli prosím porozhlídnou kde jsou chyby :)

slibuju že až to dodělám už se nikdy do webový aplikace nepustím, díky Ondra :D
Fred
Profil
u toho prvního ti chybí uzavírací závorka
<script type="text/javascript">
 function sablonyChanged() {
   alert(document.formular.sablonaSelect.value);
   var jmenoCookie="udelam";
   var dny = 3; // počet dnů, za které cookie vyprší
   if(document.cookie.indexOf(jmenoCookie) == -1 ){ // neviděl to
    var datum= new Date(); // získá aktuální datum v milisekundách
    datum.setTime((datum.getTime() + 1000 * 60 * 60 * 24 * dny)); // k datu přidá počet dnů
    document.cookie= jmenoCookie + "="+document.formular.sablonaSelect.value+"; expires=" +datum.toGMTString() ;
 }
 }
 window.onload=sablonyChanged;
</script>
 <form name="formular">
 <input type="text" value="ahojda" name="sablonaSelect">
 <input type="button" value="cookie" onclick="alert(document.cookie)">
 </form>
Ratimor
Profil *
jo, promiň, to byla asi jen chyba kopírování, to by nevyskočil ani ten alert si myslím, nicméně cookie se stále nevytváří :(
Fred
Profil
no podle názvu sablonaSelect bych usuzoval, že chyba bude v tom, že chceš cookie zvoleného option ze selectu? Pak by to nebylo document.formular.sablonaSelect.value, ale
document.formular.sablonaSelect.options[document.formular.sablonaSelect.selectedIndex].value
Ratimor
Profil *
wow, tohle mi zrovna fungovalo :D a uplně v pohodě, testováno jen firefoxem
problem proc se cookie nevytvarelo byla v 1. příkladu podmínka
if(document.cookie.indexOf(jmenoCookie) == -1 )
nevím co přesně že má udělat, nějak jsem to moc nepochopil, ale měla by mít něco společnýho se zjištěním zda cookie existuje.. což já stejně nepotřebuju, jelikož tak jen předávám data pro ajax, jinak tu hodnotu možná radši vylovim tak jak ty, chci mít stranky kompatibilní se všemi prohlížeči, se kterými to jen jde :D
Fred
Profil
Aha, toho jsem si nevšimnul, já tam tu kukinu měl: window.onload=sablonyChanged; ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0