Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
et9 Profil |
#1 · Zasláno: 25. 2. 2010, 19:48:40
Dobrý den,
Mám tabulku ve které jsou emaily. Ty pomocí while vypisuji a rovnou na ně odesílám email. Jenže je to pomalé to načítání stránky a někdy se neodešlou všechny emaily. Mno a já bych potřeboval udělat takovej ukazatel v JS který email se právě odesílá. Nemohu na přijít jak na to, mohl byste mě někdo nasmšrovat? |
||
t4nn3r Profil |
#2 · Zasláno: 25. 2. 2010, 22:56:10
Že script nedoběhne je nastavením execution time. pokud používáte php tak tuto proměnou najdete v php.ini . Jinak takovouto aplikaci bych řešil asi pomocí ajaxu.
Uložil bych seznam adresátů do pole v js a potom z tohoto pole postupně volal AJAXovy script který bude odesílat ty emaily. V té funkci která bude volat ajax můžete pomocí DOM měnit obsah nejakého elementu na stránce a dát mu tam email adresu která se zrovna posílá.. |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
et9 Profil |
#3 · Zasláno: 1. 3. 2010, 12:10:51 · Upravil/a: et9
Mno a to je ten problém, že já ten seznam adresátů mám v db a bohužel je jich tam neco přes 700 000 registrovaných adresátů takže to chvilku trvá než se to vypíše a já potřebuji u tohoto procesu ten progress bar
NEXT: Ještě dodatek nepotřebuji přímo progress bar kde se mění šířka divu stačí mi kolikátý záznam z db se vypisuje |
||
peta Profil |
#4 · Zasláno: 2. 3. 2010, 10:46:15
et9: RSS je slovo, ktere hledas.
Odeslani vice nez 100 mailu za den je povazovano za spam a dany server by te mohl trvale zablokovat. Program, ktery se udela rozumne, funguje. Mas 700.000, z sql limitem vytahnes 20, odesles mail, ajaxu vratis, ze vse probelhlo ok a ajax vola dalsi odesilani. "Ty pomocí while vypisuji a rovnou na ně odesílám email." To je ten problem. Nastav si do scriptu spravne ob_flushe nebo vypisuj jednu velkou promennou. Vetsina zacatecniku pouziva priklady ve skole, kde maji cyklus {nacti z sql, posli mail, vypis na obrazovku}. Kazda z tech operaci trva nejaky cas. Vypsani na obrazovku vyvola posilani dat. Aspon tak je nastaven server. Cili tvuj program vykonava nekolik casove narocnych operaci a pak jeste ceka na odezvu od serveru, zda byla data spravne odeslana. Proto se vypis dela po vice radcich najednou zvlast cyklem, podminkou, treba. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0