Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
asas Profil * |
Zdravím,
mám následující kod var txt = ''; if (window.getSelection) { txt = window.getSelection(); } else if (document.getSelection) { txt = document.getSelection(); } else if (document.selection) { txt = document.selection.createRange().text; } else return; Který je částí editoru co zkouším udělat, kód dělá to, že načte myší označený text do var. Já potřebuji poradit jak udělat aby to bralo jen označený text z nastavené textarey a ne text který uživatel označí kdekoliv jinde na stránce. Případně aby vracel taky počet znaků na kterých ten výběr začíná, takže když v text area mám text "bla textt bla bla" a myší vyberu "textt" tak to vrátí číslo 4 protože výběr začíná v textu po čtrvtém znaku. Díky za radu |
||
asas Profil * |
#2 · Zasláno: 2. 3. 2010, 13:29:47
Tak už sem to vyřešil, mám teď ale jiný problém
Když mám název funkce funkce(hodnota, hodnotaa) Jak definuji defaultní druhou hodnotu když není zadaná? V php to je funkce(hodnota, hodnotaa = "defaultní hodnota") takže pak můžu používat i funkce(ddd) zápis bez uvedení druhé hodnoty |
||
kubatt Profil |
#3 · Zasláno: 2. 3. 2010, 15:46:17
druhou hodnotu taky myslím nemusíš nastavovat pokud se vyvolá nastaví se na nic myslím :-D
|
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 2. 3. 2010, 15:58:44 · Upravil/a: _es
asas:
Ak bude tá funkcia zavolaná len s jedným argumentom, tak ten druhý bude mať hodnotu undefined (výsledok napríklad výrazu void 0). Teda v tej funkcii môžeš overovať, či sa ten argument tomu rovná. Alebo overiť počet argumentov cez výraz arguments.length. |
||
asas Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 3. 2010, 16:44:28
Ok, díky.
Poslední dotaz: Jak nastavím pozici kurzoru v textareně na třeba desátý znak v IE? |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0