Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
vacjos Profil * |
Ahoj,
lze do stránky dynamicky vkládat soubory js. Např. soubory: <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="data1.js"></script> <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="data2.js"></script> <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="data3.js"></script> V každém z těchto souborů je array se stejným názvem, ale jinými hodnotami. Např.: V data1.js je var list = new Array();list[0] = new Array (1,2,3);list[1] = new Array (2,3,4);
V data2.js je var list = new Array();list[0] = new Array (3,2,1);list[1] = new Array (4,3,2);
V data3.js je var list = new Array();list[0] = new Array ('a','b','c');list[1] = new Array ('x','y','z');
... Po načtení každého ze souborů by se měla spustit nějaká funkce, např. vypisující všechny hodnoty z array .
Samozřejmě jde to napsat staticky, tedy takto: <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="data1.js"></script> <script language="JavaScript" type="text/javascript">pis_arr();</script> <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="data2.js"></script> <script language="JavaScript" type="text/javascript">pis_arr();</script> <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="data3.js"></script> <script language="JavaScript" type="text/javascript">pis_arr();</script> Ale já bych chtěl mít názvy souborů js uložené v array Např.: var nazvy_js= new Array('data1.js','data2.js','data3.js',............hodně souborů...................);
Nemohu využít php pro toto generování - verze stránek na CD-ROM. Jde to vůbec nějak? Nebo mám raději přejmenovat názvy jednotlivých array? Díky, díky |
||
Fred Profil |
#2 · Zasláno: 6. 3. 2010, 08:11:52
Nevím jsetli mi je jasné o co se snažíš, ale zkus tohle:
data1.js : var list=[];list[0]=['1','2','3'];list[1]=['2','3','4'];pis_arr(); data2.js : var list=[];list[0]=['3','2','1'];list[1]=['4','3','2'];pis_arr(); data3.js : var list=[];list[0]=['a','b','c'];list[1]=['x','y','z'];pis_arr(); a zpracovat tady <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>test</title> <script type="text/javascript"> function pis_arr(){ alert(list[0][0]) } function idLoadScript(){ var idscripts=['data1.js','data2.js','data3.js']; for(var i=0;i<idscripts.length;i++){ scri=document.getElementById('id'+i).appendChild(document.createElement('script')); scri.type='text/javascript'; scri.src=idscripts[i]; } } if(document.childNodes){window.onload=idLoadScript;} </script> </head> <body> <div id="id0"></div> <div id="id1"></div> <div id="id2"></div> </body> </html> |
||
Witiko Profil |
#3 · Zasláno: 6. 3. 2010, 10:54:15
|
||
Fred Profil |
#4 · Zasláno: 6. 3. 2010, 13:21:53
|
||
Witiko Profil |
#5 · Zasláno: 6. 3. 2010, 13:51:24 · Upravil/a: Witiko
Fred: Nerozumím jakou má tohle spojitost s tématem? Předpokládám, že mi něco uniklo, jsem ještě trochu ospalý, ale z toho co jsem pochopil se na dané stránce řeší cross-browser funkční přepsání originálního window onload eventu tak, aby firenul při načtení celé DOM struktury, ne až poté, co se načtou veškeré elementy. Nevidím tu spojitost.
|
||
Fred Profil |
#6 · Zasláno: 7. 3. 2010, 09:38:30
Witiko:
„jsem ještě trochu ospalý“ asi míň, než jsem byl já ;-) sorry, nepročítal jsem to dost pozorně. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0