Autor Zpráva
JAAkub
Profil
Nazdar
Mám jeden problém,
Na mojej stránke mám aktualizovanie cez AJAX, a stránku vyberám z location.hash,
Ale problém je, že ak do adresy dám #index.htm tak sa neurobí nič,
ale keď zadám #2.htm načíta sa stránka pred tým, čiže index.htm.
Myslím si, že je stále pozadu. Dá sa to vyriešiť ??.
Dik
_es
Profil
JAAkub:
Takáto zmena ti nenačíta znovu súbor. Viď tu.
Treba použiť niečo iné. Ak som sa celkom netrafil, tak ten problém trochu upresni.
JAAkub
Profil
_es:
Proste ak si aj dám document.write(location.hash) Napíše mi ten hash, čo som zadal predtým.
Chcem sa spýtať, či sa to dá spraviť tak, aby to obnovilo hneď, nie až keď zadám ďalší hash
_es
Profil
JAAkub:
Popíš, dostatočne zrozumiteľne, čo sa snažíš dosiahnuť.
Možno ti treba len správne použiť metódy objektu window.location.
JAAkub
Profil
_es:
Ak si do adresy zadám #url.htm , tak sa nedeje nič. Ale keď dám napr. #test.htm načíta sa ten pred tým čiže #url.htm
Lepšie to napísať neviem
_es
Profil
JAAkub:
Lepšie to napísať neviem

Myslel som niečo takéto:
Na stránke (odkaz) sa po akcii (kliknutí a pod. - presnejší popis) má stať niečo (presnejší popis).
Alebo iný, presnejší, popis, o čo vlastne ide.
Predstav si, že si učiteľ a máš zadať nejakú úlohu na vyriešenie, tak, aby to pochopil aj veľmi hlúpy žiak.
JAAkub
Profil
_es:
Tak OK:
Na stránke mám odkaz, ktorý po kliknutí pridá do adresy #test.htm. To potom JS cez location.hash odošle do funkcie (načítania obsahu) hodnotu hashu, čiže test.htm. To sa ale nič nestane, lebo (ja si myslím) berie stále do úvahy ten hash predtým, čiže žiaden. Ak ale obnovím stránku, a kliknem na druhý odkaz s adresou #url.htm tak sa načíta tá hodnota, ktorá bola zadaná predtým. (#test.htm).
Čiže nenačíta sa tá aktuálna hodnota, ale tá pred tým.

Dúfam, že už som to napísal dobre
_es
Profil
JAAkub:
Daj odkaz na ukážku problému.
Nepomôže nastaviť hash príkazom?:
window.location.hash="#test.htm";
JAAkub
Profil
www.tv1.hustej.net/a.htm
_es
Profil
JAAkub:
Na začiatku skriptu máš definovanú premennú:
var hash = decodeURI(location.hash.substr(1));
Ďalej tam máš riadok:
ajax_connect(hash, "vbody");
A premenná hash je až do znovunačítania celej stránky rovnaká, je to obyčajný textový reťazec, vytvorený na začiatku skriptu.
JAAkub
Profil
_es:
To mam tu z diskusie. A ako, že im to tu ide :,(
_es
Profil
JAAkub:
To mam tu z diskusie.
Snaž sa ten skript trochu pochopiť a nie niečo len okopírovať a potom sa pýtať na každú drobnosť.
Skôr píšeš:
odkaz, ktorý po kliknutí pridá do adresy #test.htm. To potom JS cez location.hash odošle do funkcie (načítania obsahu) hodnotu hashu, čiže test.htm.
Ty do tej funkcie odošleš hodnotu premennej hash a tá obsahuje nejaký reťazec získaný z hodnoty location.hash v čase načítania toho skriptu, teda obvykle ešte pred kliknutím na ten odkaz.
Teda by malo stačiť premiestniť ten prvý riadok do vnútra tej nepomenovanej funkcie v setInterval.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0