Autor Zpráva
Anonym
Profil *
Prednedavnom som sem pisal ohladne jedneho formu. Vsetko mi uz ide len spravil som si jednu funciu ktora kontroluje ci nick uzivatela uz je obsadeny alebo nie:

if(document.form.nick.value=="niekto")
  {
  alert("Nick ktorý ste zadali je obsadený");
  return false;
  }


Budem postupne pridavat dalsie nicky a myslim ze ich bude vela. AKo sa to da spravit elegantnejsie? Som premyslal ze by som si vytvoril pole a tam nahadzal retazce ale neviem to spravit.
Poradi niekto?
Dakujem.
fajzen
Profil
Anonym:
predpokladám, že použité nicky sú uložené niekde v databáze... Preto by bolo lepšie a nakoniec aj menej pracné pomocou Ajaxu kontrolovať výskyt nicku priamo v databáze
Taps
Profil
Anonym:
pro inspiraci http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2008123000-ajax-v-praxi-kontrola-uzivatelskych-jmen
Anonym
Profil *
Ok tak ja tiez trocha na inspiraciu aby ste lepsie pochopily co chcem.

var nicky = ["??", "??", "??", "??" , "??", "??"];

if(document.form.nick.value=="nicky[0]")
{
alert("Nick ktorý ste zadali je obsadený");
odeslat=false;
}

Noa potreboval by som nejaku funciu ktora by presla pole a ak by sa v tom inpute : <input type="text" name="nick" /> nasla jedna hodnota z pola aby vyskocil ten alert ze nick je uz obsadeny...
Anonym
Profil *
Aby som to nemusel robit takto:

if(document.form.nick.value=="nicky[0] || document.form.nick.value=="nicky[1] ")
{
alert("Nick ktorý ste zadali je obsadený");
odeslat=false;
} 


Musim byt nejaky elegantnejsie sposob.
Spravit funkciu ktora by presla pole.
_es
Profil
Anonym:
Musim byt nejaky elegantnejsie sposob.
Spravit funkciu ktora by presla pole.
Áno, to sa v JS dá jednoducho aj elegantne, no užívatelia sa môžu registrovať neustále a to chceš kvôli každému novému registrovanému meniť JS kód celej stránky?

Budem postupne pridavat dalsie nicky a myslim ze ich bude vela.
Ak by ich nebolo až tak veľa:
var s=",Jano,Fero,Anonym,";
if(RegExp(","+document.form.nick.value+",","i").test(s)){
  alert("Nick ktorý ste zadali je obsadený");
  odeslat=false;
}
Anonym
Profil *
_es:
Dakujem velmi pekne, funguje to vyborne.
A ano tie nicky budem pridavat manualne :)
Ide o taky privatny server.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: