Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Saitek192 Profil |
#1 · Zasláno: 27. 3. 2010, 13:02:22
Zdravím,
už si nevím rady, vyzkoušel jsem mnoho způsobů a u žádného jsem nedošel k správnému výsledku. Mám javascript na odpočítávání času. Ten funguje skvěle, ale já chci pomocí ajaxu (+jquery) kontrolovat zda nedošlo k změně cílového času. Data vypisuji z db a v javascriptu má pak tvar - zadany_rok=2010; zadany_mesic=02; zadany_den=27; zadany_hodiny=19; zadany_minuty=00; zadany_sekundy=0; nastalo="Tato událost již nastala"; Nevím jakou funkci použít. Prostě jediné co chci tak aby když se v databáz změnil čas tak aby se změnil i na odpočítávání bez refreshování stránky. Děkuji za případnou pomoc :) |
||
Witiko Profil |
#2 · Zasláno: 30. 3. 2010, 00:06:23 · Upravil/a: Witiko
Budeš muset pomocí ajaxu, nebo nahrávání php souboru coby javascriptového dynamicky generovaného souboru v určitých intervalech volat php script, který ti bude data z DB tahat.
Pro základní syntax a použití ajaxu stačí použít tlačítko hledat / google. Pro načítání php souboru jako javascriptový soubor doporučuji k pozornosti toto téma: http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=8&topic=94682 Velice zjednodušeně by fungovalo takto: Php script: <?php $data = tahám data z databáze; echo "vysledek = " . $data . ";"; ?> Javascript: var nacitame = new dscript(); nacitame.load("http://www.server.cz/phpscript.php",20000, function(){alert("Hurá, natáhlo se to, výsledek je: "+vysledek);}); Na základě přijatých dat bys potom modifikoval proměnné s časem v javascriptu, přičemž interval script kterým jej předpokládám vykresluješ se postará o zbytek. Na tvorbu kompletního řešení teď skutečně nemám čas, snad jsem tě popostrčil správným směrem. |
||
_es Profil |
#3 · Zasláno: 30. 3. 2010, 01:01:00
Saitek192:
„zadany_mesic=02;“ V JavaScripte nie je vhodné začínať celé čísla nulou. Môže a nemusí to byť považované za osmičkové číslo. V tomto prípade chyba asi nevznikne, no možno to niektorý prehliadač pochopí "po svojom". |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0