Autor Zpráva
hubipe
Jak zjistím aktuální souřadnice myši, tak aby to fungovalo aspoň v Gecku, Opeře a IEčku?
Fred
Zkus tady hledat, Leo sem na tohle nedávno poslal krásný skriptík.
Fred
Hm moc to najít nešlo http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=10 027
Leo
Souradnice jo, ale v jakem souradnicovem systemu, vuci cemu? Leo
hubipe
Takhle:

Chci udělat nápovědu. Když mám odkaz, nebo obrázek (nebo cokoliv s daným id) a najedu na něj myší, aby se mi zobrazil div, který "pocestuje" za myší (kam pohnu myší, tam se přesune levý horní roh divu). Když ale budu chtít najet na nápovědu, neodsune se, což nevím, jak se provede. Nechci ale použít title kvůli formátování, dávání odkazů atd.
Leo
"Když ale budu chtít najet na nápovědu, neodsune se, což nevím, jak se provede."

Nechapu. Leo
hubipe
Nápověda = div.
Po najetí na nějaký text, nebo obrázek, se nápověda zobrazí u myši. Pokud budu hýbat s myší, bude se hýbat i nápověda. V nápovědě ale můžou být odkazy, na které se nebude dát kliknout -- vždy když se o to pokusíte vám nápověda uhne, což je špatně, nevim, ale jak rozeznat, jestli jede člověk dolů, nebo na odkaz.
Leo
"Po najetí na nějaký text, nebo obrázek, se nápověda zobrazí u myši. Pokud budu hýbat s myší, bude se hýbat i nápověda. V nápovědě ale můžou být odkazy, na které se nebude dát kliknout -- vždy když se o to pokusíte vám nápověda uhne, což je špatně, nevim, ale jak rozeznat, jestli jede člověk dolů, nebo na odkaz."

No to si musite rozmyslet co vlastne chcete - ma se pohybovat s mysi nebo ne. Leo
hubipe
Asi takhle:

Žlutá je nápověda, ve které může být odkaz.
Myš bude v levém horním rohu MODRÉ (prozatím nezáleží na šířce). Pokud se myš bude pohybovat po MODRÉ, zůstane nápověda na jednom místě. Jakmile však z modré "vyjede", absolutní pozice nápovědy se přepočítají do pozice, kdy je zase myš v levém horním rohu MODRÉ.
hubipe
A ještě otázka - jak moc se přepořítávání pozice projeví na výkonnosti prohlížeče (na využití CPU atp.)?
Leo
"Žlutá je nápověda, ve které může být odkaz.
Myš bude v levém horním rohu MODRÉ (prozatím nezáleží na šířce). Pokud se myš bude pohybovat po MODRÉ, zůstane nápověda na jednom místě. Jakmile však z modré "vyjede", absolutní pozice nápovědy se přepočítají do pozice, kdy je zase myš v levém horním rohu MODRÉ."

No nezlobte se, ale ted to chapu jeste min nez predtim.

"A ještě otázka - jak moc se přepořítávání pozice projeví na výkonnosti prohlížeče (na využití CPU atp.)?"

Nijak. Leo
hubipe
No prostě když myš bude v modré (a žluté), tak se sunout nebude.
Leo
Ja myslel, ze posouvat se ma i ten zluty obdelnik ("Žlutá je nápověda, ve které může být odkaz."). Takze posouvat se ma jenom cerny text? Leo
hubipe
Žlutý obdělník je div, v něm se pohybuje všechno, modrý obdélník je jen vyznačení, kde se může myš pohybovat -- je to mysliletlná plocha.
Fred
hubipe Do teď jsem to taky nechápal, teď už se možná chytám? Na té žluté se hraje hokej a ta modrá jsou mantinely, puk je nápověda?
hubipe
?

Puk je myš - ale jinak je to řečeno správně. S tím, že puk může skákat po mantinelu, ale jakmile "spadne mimo", hřiště se přesune, a zachytí chudáka padající puk přesně v levém horním rohu mantinelů...
peta
Profil *
hubipe
www.volny.cz/peter.mlich/hry/hry.htm
- arkanoid

teda pokud stale chces pouze to snimani mysi a zbytek si umis dodelat
hubipe
peta
Je to pěkné, ale nefunguje mi to ve FF! Jen v IEčku.
Fred
Tohle ? http://www.scriptasylum.com/mouse/sliderbar/sliderbar.html nebo
http://www.microbians.com/genlib/genlib.mouse.html
peta
Profil *
hubipe
Co ze? Ve kterem IE to nefunguje?
IE6 arkanoid uplne v poho
FF 1.06 arkanoid uplne v poho
Opera 8.0 arkanoid s mensimi problemy, ale 2% prohlizecu, to lze zanedbat

Jinak
www.volny.cz/peter.mlich/www.htm
- odkaz u JS pod www na eventy
hubipe
>>> Fred
Nee, ani jedno z toho. Prostě když myš přijede na odkaz, zobrazí se nápověda.

>>> peta
Bohužel, mě Arkanoid nereaguje na myš, jen na klávesové šipky. A mám FF 1.0.6, ale Win 98!

Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; cs-CZ; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
Fred
http://psacake.com/web/jl.asp
hubipe
Tak mi aspoň řekněte, jak zjistím souřadnice myši:
1) vůči stránce
2) vůči odkazu, obrázku, divu, ...
Fred
1/
<style type="text/css">
<!--
body{background:#c0c0c0;font-family: Palatino, 'palatino linotype', serif;font-weight:bold;}
*{margin:0;padding:0;}
label{display:block;}
input{margin:0 10px 0 0;}
fieldset{width:100px;border:1px inset #ccc;margin-left:20px;}
legend{white-space:nowrap;color:#000;font-size:90%;}
-->
</style>
<script type="text/javascript">
<!--//op,gecko,ie OK
var d=document;
var IE=d.all?true:false;
if(!IE)d.captureEvents(Event.MOUSEMOVE)
d.onmousemove=getMouseXY;var tempX=0;var tempY=0;
function getMouseXY(e){
if(IE){tempX=event.clientX+d.body.scrollLeft;tempY=event.clientY+d.bod y.scrollTop;}
if(!IE){tempX=e.pageX;tempY=e.pageY;}
if(tempX<0){tempX=0}
if(tempY<0){tempY=0}
d.getElementById('MouseX').value=tempX
d.getElementById('MouseY').value=tempY
return true;}
//-->
</script>
<fieldset>
<legend>Pozice myši</legend>
<label><input type="text" id="MouseX" value="0" size="4" />X</label>
<label><input type="text" id="MouseY" value="0" size="4" />Y</label>
</fieldset>

2/Tam mám chybu, různé počítání rozměrů v rpohlížečích, ale funguje to. Je to ale alchymie to dodělat
<style>
<!--
#hejblo {
position:relative;
left:50px;
top:50px;
z-index:10;
width:20px;
height:20px;
background:#ccc;
}
#oblast {
position:absolute;
left:50px;
top:50px;
z-index:1;
width:200px;
height:200px;
background:#666;
border:20px solid #eee;
}
-->
</style>
<script type="text/javascript">
<!--
function moveidto(id,x,y){
id.style.left=x+20+'px';
id.style.top=y+20+'px';
}
function zavislaMys(evt){
var hejblo=document.getElementById('hejblo');
posx=(document.uniqueID)?event.clientX:evt.pageX;
posy=(document.uniqueID)?event.clientY:evt.pageY;
if((posx<=220&&posy<=220)&&(posx>=40&&posy>=40))moveidto(hejblo,posx,p osy);return false;}
document.onmousemove=zavislaMys;
//-->
</script>
<div id="oblast"></div>
<div id="hejblo"></div>
hubipe
Co mám dát do události body onMouseMove="getMouseXY(?)" - co je to ten parametr e?
peta
Profil *
hubipe
zobraz si zdrojovy kod arkanoidu
Zobrazit - zdrojoy kod

proc ti to nefunguje zjistis v konzole ve FF
Nastroje - konzola javascriptu
konzola u IE se zobrazi po kliknuti dole na zluty vykricnik

"
Zasláno: 27.8.2005 14:12:45
peta->hubipe
Jinak
www.volny.cz/peter.mlich/www.htm
- odkaz u JS pod www na eventy
"
To je pak tezke, kdyz si dam tu praci a dam si tam 4 odkazy s eventy mysis a nejsi schopen se podivat.
Pak ti tu daval nektere fred a ostatni...
hubipe
Píše mi to

Chyba: uncaught exception: [Exception... "Component returned failure code: 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIDOMScreen.width]" nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)" location: "JS frame :: http://spir.hit.gemius.pl/gemiusaudience.html :: gemius_audience_small_parameters :: line 10" data: no]
Fred
hubipe Dej sem odkaz, tohle je k ničemu, tu chybu ti tam dělá to počítadlo, nebo co to je
hubipe
Odkaz na co?
peta
Profil *
hubipe na stranku, kdyz neumis popsat problem, jak se patri, pridat odkaz na stranku s jednoduchym kodem, pro ktery to potrebujes, pak ti neni pomoci.
Konkretne: http://spir.hit.gemius.pl/gemiusaudience.html
je stranka v poradku
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0