Autor Zpráva
Mívi
Profil *
Mohli byste mi prosím poradit?
Můžu do externího js souboru vložím tagy jako je <p> nebo <img> tak mi to nefunguje na " a ' si dávám pozor ale jinak mi to nefunguje.
Můžete mi prosím poradit proč mi to nefunguje nebo jak se s tím vypořádat?
Předem Díky
MichMond
Profil
V externím js ti to bude na nic a ani to fungovat nebude. Js je script a tyhle tágy se tam nepoužívají. Pokud ale budeš vypisovat nějaké html nebo měnit obsah například divu tak tam můžeš tágy použít.
Radek9
Profil
Mívi:
Věštecká koule mi zjevila chybu na třináctém řádku.

MichMond:
Tágy? To slyším (respektive čtu) prvně.
preca1
Profil
Zkus to napsat ještě jednou a srozumitelněji a uveď kód, kterej ti nefunguje.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Míviho:
Té druhé pseudovětě nerozumím. Zkus se prosím vyjádřit česky.
Dodej zdroják, nebo (raději) odkaz na živou ukázku toho, co ti nejde.


Reaguji na MichMonda:
Tágy? To jako z kulečníku?
Mívi
Profil *
ukázku mám zatím na flešce ale začínám tak se prosím zezačátku nezděste :D


document.write('<p class="fl">
&nbspVítám Vás na svých stránkách o rybách.<br>
Doufám, že se Vám budou líbit, jak design tak i jejich obsah.<br>
Jak už jste možná <b><a class="odkaz" href="../ryby.html">četli</a></b> tenhle web je pro rybáře.<br>
Ale doufám, že se zde bude líbit i nerybářům.<br>
Ryby mám roztříděné podle různých kategorií a kritérií, takže pravděpodobně najdete <br>
štiku mezi <b><a class="odkaz" href="mirove.html"> rybama s nejmenší lovnou mírou</a></b>, ale i mezi <b><a class="odkaz" href="dravci.html">dravcama</a></b><br>
</p>')




sušal sem to aj prohodit ' s " toto je druhá verze, zatím to je prototyp.
ale chtěkl bych něco podobnýho.
panther
Profil
Mívi:
proč tohle je v JS? To je obyčejné HTML, tak co děláš?

Asi by sis měl zjistit, k čemuže vlastně JS je a kde se používá. Na vypsání HTML (tak, jak jsi to udělal) určitě ne.
Mívi
Profil *
chtěl sem si udělat stránky kde budu měnit texty, menu pouze v jednom souboru, původně jsem to měl v iframe ale z jistých důvodů jsem to zavrhl tak jsem to chtěl skusit tímto způsobem
Chamurappi
Profil
Reaguji na Míviho:
Je ti jasné, že tenhle text neuvidí roboti vyhledávačů a bude tudíž nevyhledatelný?
Problém je v tom, že máš v zápisu řetězce neescapované konce řádků. Buď před ně zapiš zpětná lomítka, nebo místo nich napiš \n.
panther
Profil
Mívi:
menu pouze v jednom souboru
PHP funkce include, na tohle ideální (a správná) volba.
Mívi
Profil *
díky
Mívi
Profil *
a ještě bych se chtěl zeptat, jde nějak vložit script do scriptu?
jako např
do externího ***.js
třeba script z jiné stránky jako např
<i><script src="http://www.gmodules.com/ig/ifr?url=http://www.google.com/ig/modules/translatemypage.xml&up_source_language=cs&w=160&h=60&title=&border=&output=js"></script> </i>? díky
panther
Profil
Mívi:
chceš dělat věci, které se nedělají. Proč chceš vkládat script do scriptu a nevložíš ten externí normálně do HTML, kam patří?
Mívi
Profil *
protože když něco změním v externím js tak pak na všech stránkách když chci nějakou změnu jen změním pár věcí v externím js a nemusím procházet soubor po souboru
panther
Profil
Mívi:
v [#10] jsem ti posílal odkaz na include, do každého souboru includuj celou hlavičku, která bývá neměnná a v ní bude přilinkovaný i tenhle script.
Mívi
Profil *
ok díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: