Autor Zpráva
Křemílek
Profil
ahoj, mam tri menu (list menu), ktere na sebe navazuji, tzn. podle toho co vyberu v jednom menu, se mi zmeni hodnoty v druhem menu..


1. menu
- SaD
- TDM

2. menu
jestlize SaD, tak
- FW
- CW
jestlize TDM, tak
- ESL
- GZ

3. menu
jestlize FW, tak
- a
- b
jestlize CW, tak
- c
- d
jestlize ESL, tak
....atd.

hledal jsem na to script, ale nenasel jsem ho. Poradite mi prosim? Nebo jestli vite, kde najdu nejaky navod, tak mi staci url.

PS: s javascriptem moc neumim, podminky mi jsou zatim cizi..
Leo
Profil
Cemu rikate list menu? Selectu? Leo
Křemílek
Profil
rozevírací menu (list menu je to pojmenovano v Macromedia)


<select name="typ" class="zapasy_menu" id="typ">
<option selected>- druh hry -</option>
<option value="SaD">Search &amp; Destroy</option>
<option value="TDM">TeamDeathMatch</option>
</select>
<select name="liga" class="zapasy_menu" id="liga" lang="cs">
<option selected>- typ hry -</option>
<option value="FW">Friendly War</option>
<option value="CW">Clan War</option>
<option value="ESL">ESL</option>
<option value="GZ Intel">GZ Intel liga</option>
</select>
<select name="kolik" class="zapasy_menu" id="kolik" lang="cs">
<option selected>- ?vs? -</option>
<option value="1vs1">1vs1</option>
<option value="2vs2">2vs2</option>
<option value="3vs3">3vs3</option>
<option value="4vs4">4vs4</option>
<option value="5vs5">5vs5</option>
<option value="6vs6">6vs6</option>
<option value="7vs7">7vs7</option>
<option value="8vs8">8vs8</option>
<option value="9vs9">9vs9</option>
<option value="10vs10">10vs10</option>
</select>
<input name="Submit" type="submit" class="zapasy_menu_button" value="Go!">
Křemílek
Profil
PS: jestli to pomuze, vybrana data se budou vypisovat z MySQL databaze
peta
Profil *
Křemílek
je to tak 2 tydny, co tu nekdo polozil stejny dotaz, jak ovlivnim polozky z jednoho select druhy? Zkus se podivat, co mu tam odpovedeli.
Nazyvej si to rozeviraci menu, rozbalovaci, ale hlavne uved, ze se jedna o tag SELECT

na www.jakpsatweb.cz
- JS - Priklady - formulare - select zpusobi prechod na jinou stranku
V tom scriptu je vse zakladni, co je treba pro nastaveni druheho selectu. A protoze jsi nenapsal, jakym zpusobem se ma zmenit, tak vic nevim.
ma se zmenit
- obsah options v selectu?
- jen default vybrana hodnota, protoze hra2 se hraje obvykle 4 na 4, kdezto hra1 2 na 2
- nebo, co se ma vlastne udelat?
Křemílek
Profil
v selectu se maji menit hodnoty options, protože pro určité položky v jednom menu nejsou definovány položky v druhém menu atd.

když vyberu
Search and Destroy -> ESL -> tak je zde definováno jen 3vs3 a 6vs6
Search and Destroy -> FW -> 2vs2, 3vs3 ..... 10vs10
...
TeamDeathMatch -> ESL -> pouze 1vs1 a 2vs2
atd.
Fred
Profil
Trochu ti to usnadním, hledej tady evolt, řešilo se to tu víckrát. Šlo by to taky pomocí skrývání optgroup, ale IE ho jaksi neumí nijak stylovat :-(
Křemílek
Profil
urcite je to evolt? nic takoveho jsem tady na serveru nenasel :(
Fred
Profil
Určitě, škoda, že se tu nedá na ty výsledky hledání odkazovat, hledej "evolt select"
peta
Profil *
Křemílek
aha, tak tohle bych resil generovanim toho selectu, celyho, pomoci JS. Ma to vsak neprijemn nasledky, protoze select prispusobuje sirku popiskum obsahu, takze se to pak ruzne natahuje a muze zpusobovat ruzne skoky.

dale se to da resit vyspanim vsech select a muzes se je pokusit skryt pomoci visibility, pripadne jeste zpozicovat.

To prepisovani v JS nejak takhle
<script>
var t,u,v,i;
u=["a","b","c"];
v=[1,2,3];
t+='<select>';
t+='<options value="'+v[0]+'" selected>'+u[0];
for (i=1;i<u.lenght;i++)
t+='<options value="'+v[i]+'">'+u[i];
t+='<\/select>';
document.write(t);
</script>
Fred
Profil
peta
tohle bych resil generovanim toho selectu, celyho, pomoci JS To je to nejhorší co by se dalo udělat, musíš počítat s tím, že někdo nemá js. JS je na zlepšení uživatelského komfortu a ne na znepřístupnění generovaných částí stránky. Proto se to na to evoltu řeší tak jak se to tam řeší.
peta
Profil *
Fred Nevim, je v JS, tak jsem mu poradil i JS reseni. Kdyby chtel PHP, zepta se snad v PHP, ne? :) Ale jako proti evolt nic nemam :)
Fred
Profil
peta Někdy mám dost pochybnosti takže přímý odkaz http://www.onlinetools.org/articles/accessibleinter/ můžeš mi prosím nějak vysvětlit kde tam vidíš php?
peta
Profil *
Fred to je visibilitou, o tom jsem psal, kde je evolt, kdyz evolt neni z PHP?
peta
Profil *
Fred Jo evolt je ta stranka dole odkaz na DOM, tak to reknu :)
Fred
Profil
No to je příklad k tomu článku
Křemílek
Profil
díky všem!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0