Autor Zpráva
lopik007
Profil
Zdravím vás lidičky, mám jeden takový problém. Nefunguje mi script který slouží ke zjištění znaku/písmen napsaných v textarea. Kde může být chyba? Tady je script:
<script language="JavaScript" type="text/javascript">var date="kolik mam znaku?"document.write(date.length); </script>
Yur4Y
Profil
Chýba ti bodkočiarka za tým priradením.
<script language="JavaScript" type="text/javascript">var date="kolik mam znaku?";document.write(date.length); </script>

Prehliadače majú zabudované rôzne chybové konzoly a debuggery, tie zvyknú pomôcť.
lopik007
Profil
Tak děkuji, ale stejně nefunguje, nevím proč. Je na tuto funkci někde nějaký návod?
lopik007
Profil
Pomůže mi tedy někdo?
peta
Profil
1. textarea je kde? priklad, co jsi napsal, vypise delku prave devinovane promenne date. date nema s textarea nic spolecne.
2. alert(formular.jmenotextarea.value.length) napise co?
3. date je objekt pro vytvoreni casoveho razitka datumu (new Date() ). Neradno v IE prepisovat objekty pro praci s datumem nebo jine, cili var date.
4. viz Yur4Y co hlasi chybova konzola javascriptu tveho prohlizece? A jaky pouzivas prohlizec?
Kod, ktery poslal, jsem spustil ve FF 3.6 a napsal mi 16. Spravny vysledek
Pro zajimavost zkusim IE, kde pocitam s problemy prave s date.
IE8 napsal rovnez 16.

Mozna IE7 dela problemy. Nebo zkusit update. Mozna Opera, mozna chrome a mozna dalsi 30 prohlizecu. Rekni ktery a co to presne dela? A posli kod, ktery jsi pouzil.
"Tak děkuji, ale stejně nefunguje, nevím proč. Je na tuto funkci někde nějaký návod? "
Tohle nerika, co jsi pouzil za kod (aspon se tu najde mozre expertu, co pouziji neco jineho nez jim bylo poradeno). Mozna se to spatne kesuje v IE.
bohyn
Profil
lopik007:
Řešení od Yur4Y funguje, akorát to pravděpodobně zkoušíš špatně používat. document.write() se provede jen jednou při načítání dokumentu. Nemáš to náhodou ve funkci kterou voláš až později? Zkus raději použít DOM, treba nějak takto:
alert(document.forms['nazev_nebo_cislo_formulare'].nazev_textarea.value.length);
lopik007
Profil
peta:
Používám Operu, jako prohlížeč. No a napsalo mi to výsledek taktéž 16, i když nebylo nic napsáno v textarea, i když jsem psal, tak se nic nedělo, ani neodpočítavalo, prostě nic, stále tam bylo číslo šesnáct. Textarea mám v administraci, a chci tuto funkci jen z jednoho důvodu, a to abych věděl kolik daný článek který jsem psal, jak již víše zmíňuji v administraci, obsahuje znaku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0