Autor Zpráva
vasio
Profil *
Ahoj, mám 1. soubor který na pozadí načte 2. - php soubor. Ten se načítá pomocí objektu XMLHttpRequset, je to používáno v online CHATU a zprávy se odesílají pomocí open("GET","2doubor.php?zprava=nejakazprava","yes"); Ale když dám odeslat některé speciální znaky jako npř:+,&,# - spojení řetězců, další parametr..., komentář, tak mi to prostě nejde odeslat i s těmito znaky, neznáte někdo postup jak poslat i tyto znaky? Napadla mně funkce replace ale když jsem nenašel entitu + a ještě k tomu mi nešlo &, tak sjem to vzdal. Ještě zrekapituluji: Mám problém s posíláním vět pomocí metody GET ve které prostě nemohu mít znaménka jako jsou + atd... Předem díky.
vasio
Profil *
Hodilo by se mi například předělání speciálních znaků v proměnné na entity...
vasio
Profil *
Pokud neexistuje vnořená funkce do jazyka javascript a je zapotřebí npř jquery a nebo si všechny speciální znaky převést třeba na *plus*,*a*,... a pak přez php zobrazit správně tak mi to prosím napiště, díky.
Chamurappi
Reaguji na vasia:
Hledáš funkci encodeURIComponent.
Nevím, co myslíš vnořenou funkcí. Framework v JavaScriptu neumí nic, co neumí sám JavaScript.
vasio
Profil *
Napadla mně nějaká zdlouhavá funkce která by ověřovala existenci třeba + a pokud by byl tak by se znovu a znovu nahrazovalo :-) nebo i jinak...
vasio
Profil *
vše jde tak jak má, díky :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0