Autor Zpráva
xlifer
Profil
Nějaký ten rok už tady na fóru koluje níže uvedený kod. Je to vlastně řešení v JS, které je zde použito na formátování textu při vkládání příspěvku nebo odpovědí na tomto fóru. Když kliknete na B, tak bude označený text označen jako tučně, atd.

Přesně tohle řesení hledám, ale bohužel mi to v IE nefunguje. Ve FF ano.
Zde na fóru to funguje i v IE, tak se chci zeptat co se za tu dobu změnilo v uvedeném kódu??

V IE mi to vždy hází do proměné selection i dalších undefined nebo je hodnota prázdná?

Moc díky za pomoc.

function bbCode(tag, parovy){
  
  var textarea = document.frm.text;
    if (typeof textarea.selectionStart != 'undefined') { //vse mimo IE
        var selection = textarea.value.substring(textarea.selectionStart, textarea.selectionEnd);
        var stringStart = textarea.selectionStart;
        var stringEnd = textarea.selectionEnd;
        predText = textarea.value.substring(0,stringStart);
        var konec = document.frm.text.value.length; 
        zaText = textarea.value.substring(stringEnd, konec);
    } else if (typeof document.selection != 'undefined') { //IE
        var selection = document.selection.createRange().text;
    } else {
        //alert('Bug!');
    }
blaaablaaa
Profil
if(document.selection) { //ie
        e.focus();
        var r = document.selection.createRange();
		if (r != null) {
			var re = e.createTextRange();
			var rc = re.duplicate();
			re.moveToBookmark(r.getBookmark());
			rc.setEndPoint('EndToStart', re);
			
            selstart = rc.text.length;
            selend=rc.text.length + r.text.length;
            seltext= r.text;
		} 
    }
xlifer
Profil
Super a to je řešení pro IE od verze 7 nebo je funkční tento kód i pro IE 6?
blaaablaaa
Profil
xlifer:
vyzkousej
xlifer
Profil
e.focus(); 


e má odkazovat kam?

Myslel jsem, že to navazuje na uvedený kód.
xlifer
Profil
Nebo prosím jinak... můžete mi to napojit na uvedný kód, abych to pochopil zcela. Děkuji.
xlifer
Profil
Opravdu nikdo neumí poradit konkrétně jako celek?
Darker
Profil
e.focus je, předpokládám, funkce která ti hodí kurzor zas do okénka, poté, co si zmáčkl tlačítko, takže e musíš nahradit, nebo deklarovat jako element textového pole.
Chamurappi
Profil
Reaguji na xlifera:
e má odkazovat kam?
Během toho dne sis mohl tipnout, ne? Není moc možností. Je zřejmé, že někudy se do toho musí dostat ta <textarea> a e je jediná tajemná proměnná.

to je řešení pro IE od verze 7 nebo je funkční tento kód i pro IE 6?
V JS v sedmičce prakticky žádné změny nejsou, drtivá většina skriptů jede v obou verzích stejně, tento nevyjímaje.

Opravdu nikdo neumí poradit
Neupozorňuj na své dotazy zbytečnými příspěvky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0