Autor Zpráva
halogan
Dobry den,
po dlouhe dobe se ucim DOM a zda se mi to pekne, ale ted resim jednu situaci:
Mam button v td, kterym chci smazat ten urcity radek tabulky - 2. rodic, resim, jak to udelat jednoduse, zatim to mam jako removeChild u tretiho rodice.

e.parentNode.parentNode.parentNode.removeChild(e.parentNode.parentNode  );

Ale zda se mi to zbytecne slozite, slo by to jinak (mimo getElementById/TagName, protoze to bude u jakekoliv tabulky).

http://monami.php5.cz/happy/tmp.html

Diky za napady.

Uprava: Nadpis ma byt druheho rodice; mohl by se na to nekdo prosim kouknout, jesli to funguje v IE (Opera, FF, KHTML ok)? Diky
habendorf
Neporadím, ale potvrdím IE OK.
halogan
Trochu jsem to upravil, ze jsem pridal dalsi smazani 3 rodice, ale opet to neni nejlepsi.
Fred
Trochu jsem si s tím hrál, vůbec bych totiž ty buttony nepoužíval a id nepotřebuješ (nemám rád js uvnitř html= onclick) , třeba ti to k něčemu bude. h ttp://xy.wz.cz/add-rem.html (h ttp ať se to necrawluje)
halogan
> vůbec bych totiž ty buttony nepoužíval
Mam je tam jen na otestovani tech parent/siblings...
> a id nepotřebuješ
Ja tam zadne id nemam ne?
> (nemám rád js uvnitř html= onclick)
Ja taky ne, rad mam HTML ciste, viz 1.

Ad tvoje ukazka:
diky moc, ale funguje to trochu jinak - remove row maze vzdy nejvyssi radek (Opera 8)

Vlastne jedine, co jsem chtel byla odpoved, jak by sel zjednodusit muj zapis parentNode.parentNode...

Ale diky
Fred
1/remove row maze vzdy nejvyssi radek Hm, sakra Chyba! A není ve Vašem přijímači (přehlédnuto) :-)
2/Zjednodušit to asi nepůjde.
Oswald
Vlastne jedine, co jsem chtel byla odpoved, jak by sel zjednodusit muj zapis parentNode.parentNode...

Asi jediná možnost je napsat si svoji funkci, něco jako:

function getParent (el, parentLevel) {
for (var i = 0; i < parentLevel && el; i++, el = el.parentNode) {}
return el;
}

// v Tvem pripade (nezkousel jsem):
getParent(e, 3).removeChild(getParent(e, 2));

el je element, jehož rodič Tě zajímá, parentLevel je jak vzdálený rodič se má najít.
halogan
Jiste, take moznost, premyslel jsem nad tim, ale nevim, mozna to tak udelam, myslel jsem, ze v DOM by se k tomu prvku dalo dostat i jinak, ale kdyz ne, tak nevadi, diky moc za odpovedi.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0