Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Honza_n Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 7. 2010, 11:34:46
Tak jsem se rozhodl vložit to jako samostatný dotaz než to cpát do diskuse o nekompatibilitě IE.
Ono to vypadá, že funkci nextSibling stejně nemohu použít k tomu, abych získal vedlejší element (div) a následně pomocí childNodes získal vnořený prvek (obrázek). Jelikož nextSibling vrací div, ale ne jako objekt, takže na něj nemohou použít metodu pro vrácení potomka. V návodech je že bych měl použít funkci document.getElementById('myid').childNodes; Jenže jsem se dlouho chtěl vyhnout tomu, abych musel adresovat přímo pomocí id. Chtěl jsem to udělat tak, že do funkce napíšu jen argument this. |
||
ah01 Profil |
#2 · Zasláno: 11. 7. 2010, 11:47:10
Honza_n:
Když už používáš jQuery (viz tvé ostatní dotazy), proč ho prostě nepoužíváš i pro přístup k DOMu? Třeba nějak takhle: var obrazek = $("#div").next().children("img"); |
||
Honza_n Profil * |
#3 · Zasláno: 11. 7. 2010, 11:57:00
ah01:
Ona je právě otázka jestli a kde je to Jquery nutné. V předešlé diskusi (o nekompatibilitě IE) jsem psal že mám dva scripty. Ten novější je úplně jednoduchý a tam by to Jquery být nemuselo. Tak chci znát jak to je v Javascript obecně, než použiju nějaký Framework. Na ten první script, který jsme tu řešili v mých dotazech předtím, tak tam to Jquery určitě použiju. |
||
Yur4Y Profil |
#4 · Zasláno: 11. 7. 2010, 12:41:01
NextSibling vracia takisto objekt a dá sa samozrejme použiť čokoľvek.nextSibling.getElementsByTagName("IMG")[0], prípadne čokoľvek iné.
|
||
Honza_n Profil * |
#5 · Zasláno: 11. 7. 2010, 13:12:17
Myslel jsem, že se v FF console zobrazí "Objekt", když je to objekt. A přistupoval jsem childnodes jako k metodě ne jako k poli, a tím pádem jsem si myslel, že to nefunguje.
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0