Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Zykki Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 7. 2010, 00:42:01
zdravím,
opäť potrebujem vašu radu... ide o to, že mám pomocou indesign exportnutu swf knihu, ktorú mám umiestniť na webe, to by nic nebolo je to v pohode... háčik je v tom, že zákaznik chce mať pod tou knihou spravené tlačítka, pomocou ktorých chce tu knihu ovládať flashu skoro vobec nerozumiem a tak ma napadlo, či by sa dalo pomocou javascriptu ovládať flash, alebo aspoň ho oblbnúť, lebo som zistil, že to flasko, čo dávam na stránku, reaguje na stlačenie šípok a podľa toho obracia strany... tak teda konkrétna otazka: dá sa pomocou javascriptu ovládať flash - ak áno, mohol by mi to niekto vysvetliť? da sa kliknutim na nejaky div, vyvolať akcia, ktorá by sa tvárila akoby sa prave stisklo tlačidlo? ďakujem |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 22. 7. 2010, 09:32:51
Reaguji na Zykkiho:
„dá sa pomocou javascriptu ovládať flash - ak áno, mohol by mi to niekto vysvetliť?“ Je to docela složitější, než ovládání opačným směrem. Dotyčné SWF musí být uzpůsobené, aby to šlo. Co autor SWF nedovolí, to skriptem ovládat nejde. |
||
Zykki Profil * |
#3 · Zasláno: 22. 7. 2010, 10:00:35
Odpoveď na Chamurappiho:
To som stihol niekde na nete nájsť, vyzerá to celkom zložito. Asi teda skúsim tu druhú možnosť. Dá sa javascriptom napríklad pri onload body, vytvoriť udalosť kliknutia na nejaky objekt? Pre predstavu, čo vlastne chcem je tu link. Samotný flash reaguje na stlačenie šípok(pokial sa flash aktivuje). Je možné vytvoriť javascript, ktorý by ho automaticky pri kliknuti na iný objekt aktivoval? prípadne sa tváril, že stláča šípky pri klikaní na iný objekt? myslíte, že by to fungovalo? Ďakujem |
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 22. 7. 2010, 11:01:59
Zykki:
Nechápem, na čo sa vlastne pýtaš. To tlačítko spúšťa nejakú funkciu v JS, v tomto prípade funkciu NextFrameFlashMovie .
A nič ti nebráni si spraviť iné tlačítko, ktoré tu funkciu tiež spustí, alebo tú funkciu spúšťať po kliknutí na niečo iné. |
||
Zykki Profil * |
#5 · Zasláno: 22. 7. 2010, 19:36:48
_es
tu fciu som tam dorobil zatiaľ provyzorne, avšak posuv flashu sa realizuje bez animácie, chcel som preto vediet, či je možné nejakým spôsobom ovladať flash externe, aby reagoval normalne, cize aj efekty a animacie viem, že to ide pomocou javascriptu ale nejako som to ešte nepochopil, tak ak by bol niekto ochotný mi to vysvetliť tak by som sa potešil vďaka, tomas |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0