Autor Zpráva
HardRock
Profil *
Měl bych pár osobnějších dotazů na Chamurappiho, odpovídat nemusíš...
1) Je pravda že pracuješ hlavně v JavaScriptu než v PHP?
2) Jestli je to pravda máš dost zakázek smím li se zeptat?
3) Jak ses vlastně dostal k JavaScriptu?
Joker
Profil
HardRock:
Proč tady? Chamurappi má e-mail. Nebo mají z nějakého důvodu být odpovědi veřejné?

1) Je pravda že pracuješ hlavně v JavaScriptu než v PHP?
Tohle myslím není tajemství, sám Chamurappi tu několikrát psal, že v PHP nedělá.
Str4wberry
Profil
Chamurappi má e-mail.

Ale musí se člověk aspoň trochu snažit, aby ho získal. :–)
Joker
Profil
Str4wberry:
Já si pamatuju, že když jsem mu chtěl napsat, adresu jsem našel celkem snadno, ale nepamatuju si jak :-)
Tak budiž, minimálně má v profilu web a na něm kontaktní formulář, prostě mi přijde „divné“ psát osobní otázky pro někoho do veřejného fóra (nemají-li odpovědi být z nějakého důvodu veřejné).
HardRock
Profil *
Omluvám se to mě nenapadlo, můžete to smazat použil sem kontaktní formulář.
Moderátor Alphard: Dáno k ledu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na HardRocka:
1) Ano. Ale to neznamená, že věci odehrávající se na straně serveru vůbec netvořím — tvořím je, ale (naštěstí) ne v PHP.
2) Ano, pokud chci.
3) Už ani nevím. Je to dlouho.

K té neosobní otázce, kterou jsi mi poslal přes formulář:
Ještě jsem se chtěl zeptat jaký nick má na foru Dušan Janovský který stojí za celým JPW.
Stejný, jako uvádí v patičce na JPW — Yuhů.

Z tvých dotazů usuzuji, že tě pořád sžírá nejistota ohledně uplatnění a budoucího vývoje. Myslím, že zbytečně.
Str4wberry
Profil
Joker:
prostě mi přijde ‚divné‘ psát osobní otázky
Souhlas. Já jenom reagoval na to „Chamurappi má e-mail.“ — protože bych řekl, že zde v profilu ani na Webylonu ho nenajdeš.

ale nepamatuju si jak
Možná takto. :–)
HardRock
Profil *
Děkuji Chamurappi, a jak řešíš odehrávající se věci na straně serveru? ASP.NET?
Chamurappi
Profil
Reaguji na HardRocka:
ASP.NET, konkrétně C#. Ale bez WebControls — nekráčím tedy po cestičce vyšlapané většinou návodů (a Microsoftem).
HardRock
Profil *
Slyšel jsem že ASP.NET není moc podporovaný na většině hostigů... Co je na ASP.NET tak poutavého na rozdíl od PHP?
Joker
Profil
HardRock:
Slyšel jsem že ASP.NET není moc podporovaný na většině hostigů
To stačí se podívat na nabídku, skutečně daleko víc hostingů jede na PHP.

Co je na ASP.NET tak poutavého na rozdíl od PHP?
Jestli můžu odpovědět já (taky mám zkušenost s obojím, jen asi v opačném poměru než Chamurappi: Víc s PHP, méně s .Net);
Mně jako hlavní výhody .Netu proti PHP připadají:
- .Net není programovací jazyk, ale celá platforma (existuje více programovacích jazyků, jako VB.Net nebo C#), je tam spousta dalších provázaných věcí, hlavně asi .Net Framework (byť Chamurappi zmiňuje, že třeba WebControls nepoužívá) a Visual Studio, což je hodně dobré vývojové prostředí. Pro PHP se sice dají sehnat analogické věci, ale celkově to nebude tak dobré a nebude tak provázané.
- Lidově řečeno, PHP je daleko větší bordel. Chybí mu nějaká jasná linie (viz už neexistující jmenné konvence funkcí, i funkce v jedné komponentě používají několik stylů pojmenování, např. pole: array_diff_key vs natcasesort)
Chamurappi
Profil
Reaguji na HardRocka:
Slyšel jsem že ASP.NET není moc podporovaný na většině hostigů
Vůbec nepotřebuju, aby ostatní používali totéž, co já. Stačí mi, že těch hostingů je víc jak jeden, aby byla nějaká konkurence.
U PHP je občas až nehezký přetlak nabídky hostingů — kdejaký začátečník si zakládá webhosting za pár korun ročně.

Co je na ASP.NET tak poutavého na rozdíl od PHP?
1) C# je syntakticky mnohem hezčí :-)
2) Nativně pracuje v Unicodu. (Žádné trable s BOMem, žádné speciální mb_ prefixy u funkcí…)
3) Neobsahuje nebezpečné nekoncepční vylomeniny typu magic quotes.


Reaguji na Jokera:
hlavně asi .Net Framework (byť Chamurappi zmiňuje, že třeba WebControls nepoužívá)
Jiné části .NET Frameworku pochopitelně využívám a jsem s nimi dostatečně spokojený.
Petr ZZZ
Profil
Chtěl bych se zeptat, zda by nebylo možné toto vlákno přesunout z ledu do nějaké vhodné rubriky (asi JS). Myslím si, že by byla škoda ho smazat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: