Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kuzmic11 Profil |
#1 · Zasláno: 26. 9. 2010, 10:27:03
Dobrý den,
rád bych se chtěl zeptat místních zkušených profíků a poprosit je jestli by někdo nevyjasnil pojem: asynchronní komunikace ve webových aplikacích. Co si mám pod tímto názvem představit a nevěl by někdo příklad z praxe právě v jazyku JS?Stačil by jednoduchý příkládek. Řeším právě problém, že bych potřeboval postavit aplikaci, které by ve finále byla něco jako šablonovací systém, bohužel jsem se již zaseknul hned na začátku. Děkuji za rady a pomoc |
||
Mastodont Profil |
#2 · Zasláno: 26. 9. 2010, 10:58:07
Hledej AJAX
|
||
kuzmic11 Profil |
#3 · Zasláno: 26. 9. 2010, 11:08:43 · Upravil/a: kuzmic11
Takže myslíš, že je lepší na to co bych potřeboval k tomu šablonovacícmu systému nastudovat AJAX a ne klasický JS? Pokud by se řešilo načítání obsahu bez obnovení celé stránky, dá se to dosáhnout pomocí AJAXU a nějakých strukturovaných zpráv?
|
||
Nox Profil |
#4 · Zasláno: 26. 9. 2010, 11:15:40 · Upravil/a: Nox
kuzmic11:
AJAX je zjednodušeně jen to, že si do proměnné natáhneš požadovanou stránku (teda to, co je vidět při "zobrazit zdrojový kód") Často se to používá na získání výsledku skriptu, takže tam nemusí být žádný html a css, jen třeba prázdná stránka s číslem nebo JSON datama nebo tak... samozřejmě tam html být může pokud chceš do té proměnné nějaké html "Klasické JS" je základ, AJAX je jen jedna z vychytávek, které se v něm dají použít |
||
Witiko Profil |
#5 · Zasláno: 26. 9. 2010, 11:16:06 · Upravil/a: Witiko
kuzmic11:
Ano, jen je třeba ošetřit přechody v historii pomocí hashe. |
||
kuzmic11 Profil |
#6 · Zasláno: 26. 9. 2010, 12:04:53
Pánové děkuji za pomoc, trošku jsem to již ujasnil, mám v tom trošku hokej a potřebuju se nějak odpíchnout. :-/
Jestli by bylo možné, šlo by napsal slovně, takový menší postup, jak by jste třeba postupovali vy, pokud by jste měli následující zadání: Mám admin rozhraní pro nějaký web server. 1. Zde budou users, články, komentáře atd. 2. Pokud bych procházel mezi jednotlivými částmi, tak by se nikdy znovu již nenačítala celá stránka, ale pouze obsahová čast. 3. Poté co by jsme vstoupili na danou sekci, tak by se stála šablona pro odpovídající typ dat (např. user - stáhla by se tabulková reprezentaci uživatele - řádek v tabulce + šablona pro detail, který by se objevil pro rozkliknutí). Podobně pro ostatní části. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0