| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Miri Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 9. 2010, 10:36:25
Ahoj existuje nějaká fce nebo něco, co by mě v realným čase provedlo aktualizaci SELECT aniž by se aktualizovala celá stránka ? a nechci načitat novou stránku se selectem chci přimo aktualizovat tento select. Předem díky
|
||
| svadla Profil |
#2 · Zasláno: 30. 9. 2010, 10:41:42
Třeba Javascript?
|
||
| Miri Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 9. 2010, 10:42:28
a ta fce je ?
|
||
| svadla Profil |
#4 · Zasláno: 30. 9. 2010, 10:45:26
Kdyby jsi sdělil co chceš měnit, na základě čeho a odkud vezmeš data, která chceš upravit bylo by to jednodušší. Příklad třeba zde.
|
||
| Miri Profil * |
#5 · Zasláno: 30. 9. 2010, 10:49:08
Trošku špatně jsem se vyjádřil sorry (myslel jsem select v mysql_query dotazu) a jde o to že:
Mám v bodě A vypsany "nazev" (pomoci selectu z databaze) v Bode B mam input s nazvem, ten přepísu a pomoci ajaxu se mi změni v databazi. Jenže nastává problem že bod A zustava neaktualizovaný a je tam stále stará hodnota . chtěl bych aktualizovat celý ten select který zjisti nazev pro bod A. |
||
| Tori Profil |
#6 · Zasláno: 30. 9. 2010, 14:57:54
Miri:
„chtěl bych aktualizovat celý ten select který zjisti nazev pro bod A.“ není to zbytečné, nejdřív změněná data poslat na server k uložení, a pak je z něj znova číst z databáze (když už je mám v JS při ruce)? Nevím, co na to zkušenější, ale spíš bych byla za postup: – spustí se aktualizace "názvu", odešlu ajaxem na server novou hodnotu (a uložím si ji v JS do proměnné) – server se ji pokusí uložit, a vrátí buď "1" nebo chybovou hlášku – pokud server vrátil "1", změním hodnotu bodu A na nový "název" – pokud ne, zobrazím chybovou hlášku. případně, pokud nový název není jediný obsah nějakého tagu nebo se z jiného důvodu nedá změnit přes getElementById(bodA).innerHTML, může server vracet pole [status: 0|1, nova_data: ".....", chyba: "...."] |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0