Autor Zpráva
Miri
Profil *
Ahoj existuje nějaká fce nebo něco, co by mě v realným čase provedlo aktualizaci SELECT aniž by se aktualizovala celá stránka ? a nechci načitat novou stránku se selectem chci přimo aktualizovat tento select. Předem díky
svadla
Třeba Javascript?
Miri
Profil *
a ta fce je ?
svadla
Kdyby jsi sdělil co chceš měnit, na základě čeho a odkud vezmeš data, která chceš upravit bylo by to jednodušší. Příklad třeba zde.
Miri
Profil *
Trošku špatně jsem se vyjádřil sorry (myslel jsem select v mysql_query dotazu) a jde o to že:
Mám v bodě A vypsany "nazev" (pomoci selectu z databaze)
v Bode B mam input s nazvem, ten přepísu a pomoci ajaxu se mi změni v databazi. Jenže nastává problem že bod A zustava neaktualizovaný a je tam stále stará hodnota . chtěl bych aktualizovat celý ten select který zjisti nazev pro bod A.
Tori
Miri:
chtěl bych aktualizovat celý ten select který zjisti nazev pro bod A.
není to zbytečné, nejdřív změněná data poslat na server k uložení, a pak je z něj znova číst z databáze (když už je mám v JS při ruce)? Nevím, co na to zkušenější, ale spíš bych byla za postup:
– spustí se aktualizace "názvu", odešlu ajaxem na server novou hodnotu (a uložím si ji v JS do proměnné)
– server se ji pokusí uložit, a vrátí buď "1" nebo chybovou hlášku
– pokud server vrátil "1", změním hodnotu bodu A na nový "název"
– pokud ne, zobrazím chybovou hlášku.

případně, pokud nový název není jediný obsah nějakého tagu nebo se z jiného důvodu nedá změnit přes getElementById(bodA).innerHTML, může server vracet pole [status: 0|1, nova_data: ".....", chyba: "...."]

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0