Autor Zpráva
Tomast
Profil
Našel jsem vynikající skript na dělání stínů v IE: www.hintzmann.dk/testcenter/js/jquery/textshadow/ , každý asi ví, že stínování je v IE problém a dělat dva, tři texty pod sebou a nastavovat na ně filtry zbytečně zpomaluje načítání stránky a některým robotům se to taky nemusí moc líbit.
Každá věc má nějaký háček, tento plugin má ve skriptu nastaveno position:relative, což na stránce nedělá dobrotu a překrývá horní vysunovací menu, při přepsání na position:static zmizí stíny a ostatní position jsou na tom podbně jako relative.
Neporadil by někdo, jak tento problém vyřešit? (Odpověď typu předělej strukturu webu není odpověď, web je ve finální fázi a když tam musí být stíny, tak tam být musí...) Popř. upravit textshadow.js?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tomasta:
dělat dva, tři texty pod sebou
Nepotřebuješ dělat víc textů pod sebou.

nastavovat na ně filtry zbytečně zpomaluje načítání stránky
Cože? :-)
Rozhodně méně než desítky kB skriptů. Definice vzhled patří do CSS, ne do JS. Podotýkám, že na načítání JS prohlížeč vždy čeká.

a některým robotům se to taky nemusí moc líbit
Absurdní nesmysl. Proč by se jim to mělo nelíbit?

při přepsání na position:static zmizí stíny a ostatní position jsou na tom podbně jako relative
Všechny filtry vyžadují zapnutý hasLayout. Jde ho zapnout několika vlastnostmi, relativní pozicování je jen jednou z možností. Žádná není úplně universální — musíš si vybrat takovou, která se hodí pro danou situaci.
Tomast
Profil
Jaká je tedy odpověď na mou otázku, tedy abychom si dobře rozuměli: Nechci aby mi text na stránce, který má position:static, překrývalo vysunovací menu, které je v kódu o pár řádku nad ním, s position:absolute ?
Ještě doplním, proč jsem nepoužil filter:shadow - nedělá tak pěkné stíny jako text-shadow.

1. www.howtocreate.co.uk/textshadow.html Dole na stránce Heading text , je tam 3x, budu mít text na 3 A4, s tímto stínováním by to bylo na 9, myslíš, že to nezpomalí načítání?

2. Vytrženo z kontextu věty: dělat dva, tři texty pod sebou a nastavovat na ně filtry zbytečně zpomaluje načítání stránky,
omlouvám se, zapomněl jsem čárku za slovem filtry: výsledná věta:dělat dva, tři texty pod sebou zbytečně zpomaluje načítání stránky

Ano, já vím na co se na stránce čeká :).
3. Někdy přečtou boti i to co je v <!--[if IE]><![endif]-->, jako se to stalo mě, a mít 2x na stránce ten samý text, považují roboti za nedovolené.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tomasta:
Jaká je tedy odpověď na mou otázku
Všechny filtry vyžadují zapnutý hasLayout.

Ještě doplním, proč jsem nepoužil filter:shadow - nedělá tak pěkné stíny jako text-shadow.
Filtry jdou kombinovat.

Dole na stránce Heading text , je tam 3x
Tam zrovna nepoužívá filtry.

mít 2x na stránce ten samý text, považují roboti za nedovolené
Proč? Na téhle stránce diskuse je řada slov dvakrát a zatím si to se mnou žádný robot nepřišel vyřídit.
Mít na stránce víckrát tentýž text vadí robotům asi tak stejně jako lidem — hlasové čtečky ho přečtou dvakrát, zkopíruje se dvojitě do schránky… odkázaný skript v Exploreru skutečně zdvojuje.
Tomast
Profil
Dám část kódu:
<html><head>
  <script type="text/javascript" src="js/jquery-1.4.2.min.js"></script>
  <script type="text/javascript" src="js/jquery.textshadow.js"></script>
  <script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
var option = {
  x:      0, 
  y:      0, 
  radius: 3,
  color:  "#000"
}
$(".sh").textShadow( option );
})
</script>
<style>
#studium_dropdown {position:absolute;}
</style>
</head>
<body>
<div id="menu_dropdown">
<a href="odkaz">Odkaz</a>
</div>
<div class="sh"> 
Dlouhý text bla bla bla bla...
Snad jsem na nic důležitého nezapomněl.
</div>
</body></html>


Podle tohoto úryvku bez textshadow scriptu překrývá menu_dropdown Dlouhý text..., ale když přidám textshadow script, tak překrývá dlouhý text dropdown menu. Jak to tedy udělat tak aby menu_dropdown vždy překrývalo Dlouhý text a to i s textshadow scriptem? Z té tebou odkazované stránky totiž není zjevné, nebo je to schované v odstavcích, jak hasLayout, se kterým se setkávám jaksi poprvé, zapnout, tedy aspoň já to tam nevidím.

www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=66359 - o duplicitním obsahu, sice je to o více stránkách na jednom webu, ale nedivil bych se, kdyby to google aplikoval i na jedné stránce.
Tomast
Profil
Žádná rada?
Vyzkoušel jsem opravdu všechny možný position a ty co bych potřeboval, aby přes ně to šlo (static nebo inherit), tak ty nedělají stín a ty který zapínají hasLayout - relative (text překrývá horní vysunovací menu), absolute (text vyjede z rámečku) a fixed je nepoužitelné.

Reaguji na Chamurappiho:
Žádná není úplně universální — musíš si vybrat takovou, která se hodí pro danou situaci.

Tak to asi neexistuje žádná, která se hodí pro danou situaci...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tomasta:
o duplicitním obsahu, sice je to o více stránkách na jednom webu, ale nedivil bych se, kdyby to google aplikoval i na jedné stránce
Proč? Jakou by měl motivaci? Jak chceš poznatky z článku (tedy že ze dvou stejných stránek se v hledání ukáže jen jedna) aplikovat na jednu stránku?

Z té tebou odkazované stránky totiž není zjevné, nebo je to schované v odstavcích
Hm, možná jsem zapomněl zmínit, že by sis tu odkázanou stránku měl přečíst (konkrétně podkapitolku „Which elements can get a Layout?“) a ne jen prohlédnout obrázky.
Můžeš si snadno najít jasnější zdroj — na domácí stránce skriptu, na který jsi odkázal, si proklikni „CSS Filter Blur“ a tam máš v „Remarks“ vyjmenované vlastnosti, které zapínají layout. Upozorňuji, že jsou schované v odstavci.

Vyzkoušel jsem opravdu všechny možný position
Všechny příklady v odkázaném článku používají zoom: 1, ten ti nefungoval?
Tomast
Profil
Díky za všechny rady i nerady, stačilo nastavit z-index. Rada pro ty, kteří by měli podobný problém.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0