Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
scorpion Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 12. 2010, 11:56:22
Ahoj,
mám více podmínek za sebou. Něco ve stylu: if(box2.checked == true){ document.write(box2 je checked) } if(box.checked){ document.write(box3 je checked) } podmínky fungují, ale nezáleží na tom, kolik checkboxů je zatržených, vždy to napíše jenom jednu hlášku. Jak se to dá (třeba i elegantně) udělat, aby šli všechny pos tupně najednou? Díky |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 2. 12. 2010, 12:56:02
scorpion:
Možno je chyba v tomto, ak nie, tak ten dotaz napíš nejako normálnejšie. |
||
scorpion Profil * |
#3 · Zasláno: 2. 12. 2010, 13:09:07
ok, já myslel, že to je nějaká úplně jednoduchá záležitost... tak jsem to napsal dost primitivně
mám formulář, který na onClick spouští funkci, ve které je: if(document.myform.box1.checked == true) { document.write('box1 je checked'); } if(document.myform.box2.checked == true) { document.write('box2 je checked'); } if(document.myform.box3.checked == true) { document.write('box3 je checked'); } když zakoliknu jenom jedno z nich, vypíše se to správné, když zakliknu dvě a více, vypíše se vždy jenom to první v pořadí |
||
__construct Profil |
#4 · Zasláno: 2. 12. 2010, 13:26:34 · Upravil/a: __construct
scorpion:
Čo takto si prečítať čo je v tom odkaze [#2]? Keby si si to prečítal riešil by si to nejak takto: var sprava = '', kontainer = document.createElement('pre'); if(document.myform.box1.checked == true){ sprava += "box1 je checked\n"; } if(document.myform.box2.checked == true){ sprava += "box2 je checked\n"; } if(document.myform.box3.checked == true){ sprava += "box3 je checked\n"; } kontainer.innerHTML = sprava; document.body.appendChild(kontainer); |
||
scorpion Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 12. 2010, 13:29:38
dík, já si to čet, ale moc mi to nepomohlo. tkahle když to vidim, tak mi to je jasný. No moch jsem to z toho vyčíst....
|
||
_es Profil |
#6 · Zasláno: 2. 12. 2010, 13:39:35 · Upravil/a: _es
__construct:
„if(document.myform.box1.checked == true)“ Taká podmienka je zbytočne zložitá, vlastnosť checked vracia logickú hodnotu. Stačí to takto:
if(document.myform.box1.checked) |
||
__construct Profil |
#7 · Zasláno: 2. 12. 2010, 13:45:03
_es:
áno jasné - nejak som sa nad tými podmienkami nezamýšlal keď vravel že fungujú. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0