Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
brenden Profil |
#1 · Zasláno: 12. 12. 2010, 15:23:42
Caute mam takyto kod. Ma skontrolovat obydve policka ale skontroluje iba jedno neviete kde mam v tomto kode chybu?
<script> function kontrola() { var ok=true; var jmeno=document.f1.meno23.value; if((jmeno=="") || (jmeno == null)) { alert("Políčka sú prázdne "); ok=false; } return ok; } function kontrola() { var ok=true; var jmeno=document.f1.text12.value; if((jmeno=="") || (jmeno == null)) { alert("Políčka sú prázdne "); ok=false; } return ok; } </script> <body> <form name="f1" action="posli.php" onSubmit="return kontrola()"> Predmet správy:<br><input type="text" name="meno23" size="40%"><br><br> Vaša správa:<br> <TEXTAREA COLS="30" ROWS="3" name="text12"></TEXTAREA><br><br> <input type="submit" value="odoslať"> </form> </body> |
||
vynalezce Profil |
#2 · Zasláno: 12. 12. 2010, 15:30:39 · Upravil/a: vynalezce
Myslím, že druhá deklarace funkce přepíše tu předchozí verzi.
Lepší by bylo udělat tu funkci univerzální a pak jí předat hodnotu testovaného pole parametrem, s tím, že funkci zavoláš 2x s různými parametry. Viz http://www.jakpsatweb.cz/javascript/funkce.html Ps. Příště vkládej kód do [pre] |
||
brenden Profil |
#3 · Zasláno: 12. 12. 2010, 15:47:32 · Upravil/a: brenden
f
|
||
brenden Profil |
#4 · Zasláno: 12. 12. 2010, 15:52:49
Velmo si mi nepomohol :D
|
||
vynalezce Profil |
#5 · Zasláno: 12. 12. 2010, 16:00:38 · Upravil/a: vynalezce
brenden:
„Velmo si mi nepomohol :D“ Myslel jsem toto: function kontrola(pole) { var ok=true; if((pole=="") || (pole == null)) { alert("Políčka sú prázdne"); ok=false; } return ok; } a onSubmit="return ( kontrola(document.f1.meno23.value) && kontrola(document.f1.text12.value) )" To by mělo být ok ;-) Tak tam přecejen byla chybka :-) |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0