Autor Zpráva
Kry5
Zdravím,

mám takový malý problém s javascriptem. Udělal jsem si jednoduchý skript pro změnu pozadí formulářových polí, který má fungovat následovně:
Jako pozadí inputu (formulář na přihlášení - jméno heslo, odesílacího tlačítka se to netýká) mám nastaven obrázek s nápisem co do políčka má být zadáno. Po vybrání formulářového políčka se pozadí změní na to, kde nic napsáno není a po odejití z políčka se zkontroluje jestli do políčka uživatel něco napsal -> pokud ano zůstane pozadí bez nápisu pokud ne zobrazí se pozadí s nápisem. Vše funguje v pořádku, ale problém nastává, když má uživatel uložené hodnoty v prohlížeči, který je pro přihlášení tedy automaticky vyplní (volba uložit heslo). Pak se totiž zobrazí pozadí s nápisem a přes to text přidaný prohlížečem.
Skript:
    function skryjPozadi(ceho) { 
    document.getElementById(ceho).style.background = "url('images/prihlasit-beztext.png')";
    }

function zobrazPozadi(ceho) {
    if(document.getElementById(ceho).value == "") {
    if (ceho == "prezdivka")
    document.getElementById(ceho).style.background = "url('images/prezdivka-policko.png') no-repeat";
    else if (ceho == "heslo")
    document.getElementById(ceho).style.background = "url('images/heslo-policko.png') no-repeat";
    }
    }

Zkoušel jsem dát body onLoad tak aby po načtení stránky zavolal funkci zobrazPozadi, ale bohužel problém zůstává.

skryjPOzadi -> Volám po aktivování políčka
Keeehi
Kry5:
A nebylo by lepší ten text tam psát jako value a při kliknutí ho vymazat? Proč to potřebujete dělat takto složitě přes obrázek?
Kry5
Keeehi:
Samozřejmě jednoduší by to bylo, ale grafik to chce takhle. Pokud by to nešlo asi bych to předělal...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0