Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
zoomprojekt Profil |
#1 · Zasláno: 29. 12. 2010, 22:44:51
Zdravim,
na Googlu jsem si našel schování obsahu pomocí jQuery, ale za boha nemůžu přijt na to, proč mi to nefunguje. Podle návodu jsem soubor uložil jako jquery.js Do <head> jsem vložil: 1<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script> <script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
// Hide the "view" div.
$('div.view').hide();
// Watch for clicks on the "slide" link.
$('div.slide').click(function() {
// When clicked, toggle the "view" div.
$('div.view').slideToggle(400); return false;
}); });
</script>
Do <body> jsem vložil kód: <div class="slide" style="cursor: pointer;">Schovat</div> <div class="view"> neco neco neco neco</div> <div class="slide" style="cursor: pointer;">Schovat</div> <div class="view"> neco neco neco neco</div> zdroj Díky |
||
joe Profil |
#2 · Zasláno: 29. 12. 2010, 23:03:29
Problém v kódu není, viz jquery zkoušečka.
Nemáš načtený jquery, tzn. špatná cesta k souboru jquery.js |
||
zoomprojekt Profil |
#3 · Zasláno: 29. 12. 2010, 23:23:30
Už to jede, díky.
|
||
zoomprojekt Profil |
#4 · Zasláno: 29. 12. 2010, 23:32:38
Mám jiný menší problém. Ve stejném dokumentu, kde používám výše zmíněný script, používám i jýný scipt. Problém je v tom, že jde buď jedno, nebo druhé, ale oba scripty naráz nefungují.
|
||
joe Profil |
#5 · Zasláno: 29. 12. 2010, 23:45:09
A jaký je druhý skript?
|
||
zoomprojekt Profil |
#6 · Zasláno: 29. 12. 2010, 23:49:14
http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/#example
Ve směs se jedná o to, že script uvedený výše měl po odkliknutí zobrazit fotky. Prohlížení fotek mělo probíhat podle scriptu uvedený na téhle stránce bohužel, naráz to nefunguje. |
||
joe Profil |
#7 · Zasláno: 29. 12. 2010, 23:59:00
Není důvod, aby to nefungovalo. Někde máš chybu.
|
||
ah01 Profil |
#8 · Zasláno: 30. 12. 2010, 00:01:05 · Upravil/a: ah01
zoomprojekt:
Následujícím způsobem uprav skript a mělo by to fungovat. 1jQuery.noConflict(); // uvolní identifikátor $ pro Lightbox jQuery.noConflict(); // uvolní identifikátor $ pro Lightbox
jQuery(document).ready(function($) {
$('div.view').hide();
$('div.slide').click(function() {
$('div.view').slideToggle(400); return false;
});
}); |
||
zoomprojekt Profil |
#9 · Zasláno: 30. 12. 2010, 00:22:27
Nějak jsem nepobral, kam mám strčit ten úvodní identofikátor pro Lighbox, nejspíš jim mam něco vymezit, bohužel nevim co. Na samotné stránce mám v <head> pouze odkazy na scripty, jinak jinak nic.
|
||
zoomprojekt Profil |
#10 · Zasláno: 30. 12. 2010, 00:25:45
Už vim :D, díky!
|
||
zoomprojekt Profil |
#11 · Zasláno: 30. 12. 2010, 20:45:22
Vyskytl se další menší problém. Když na jednu stránku umístím dva objeky, které používají stejny script, tak po kliknutí na první se zobrazí i druhý. Co s tím ?
Příklad: jquery zkoušečka |
||
zoomprojekt Profil |
#12 · Zasláno: 30. 12. 2010, 21:34:32
Vyřešeno použitím druhé metody a vlžením duhého objektu do vlastního divu
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0