Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 9. 2004, 23:25:18
Chtěl bych se na něco zeptat - pracuji teď na jednom webu a chtěl bych pomocí javascriptu upravit menu. Zatím se mi dařilo, aby se po najetí myší nad odkaz v menu obrázek změnil na jiný, chtěl bych ale, aby když na něj kliknu, zůstal tam ten další "zabržděný" - aby byl po dobu, kdy je návštěvník na té dané stránce, zvýrazněn. Zkoušel jsem si sice hrát s funkcí onClick (onMouseClick), ale protože je tam definována i onMouseOver, stejně se vždy změní na původní - existuje ale nějaká možnost, jak tohle zprovoznit?
Rozpracované stránky s tímto návrhem jsou zatím umístěné na adrese http://balik.wz.cz/smcuo/index.html (jedná se o levou část - menu) |
||
habendorf Profil |
#2 · Zasláno: 24. 9. 2004, 10:31:11
A nemáš tam náhodou něco jako
onmouseout="this.src='původní.gif'" To musí pryč. |
||
Yuhů Profil |
#3 · Zasláno: 24. 9. 2004, 12:25:00
aha, to má fungovat jako navigace "zde jsem". Inu, to asi nebude moc spolehlivé, ale budiž.
V první řadě je třeba nějak si uložit informaci, na který prvek se kliklo. Nějakou proměnnou. Pak přepsat ten onmouseout. Měl by konktrolovat tu proměnnou a jestli jako jo, tak tam nechat původní obrázek. Mimochodem -- nic jako onMouseClick (pokud vím) neexistuje. |
||
Anonymní Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 9. 2004, 13:42:19
aha, to má fungovat jako navigace "zde jsem". Inu, to asi nebude moc spolehlivé, ale budiž.
V první řadě je třeba nějak si uložit informaci, na který prvek se kliklo. Nějakou proměnnou. Pak přepsat ten onmouseout. Měl by konktrolovat tu proměnnou a jestli jako jo, tak tam nechat původní obrázek. Mimochodem -- nic jako onMouseClick (pokud vím) neexistuje. Existuje přece onClick. Ondra |
||
Časová prodleva: 26 dní
|
|||
Honza Profil |
#5 · Zasláno: 20. 10. 2004, 19:52:54
co mam napsat, když chci, aby se po prejeti mysi zobrazil obrazek?
|
||
Yuhů Profil |
#6 · Zasláno: 21. 10. 2004, 01:38:28
Honzo, nakopíruj sem fragment kódu, který už máš. S tím obrázkem. Někdo z nás ti to opraví nebo dopíše. Takhle z voleje se to nikomu nebude chtít psát.
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0