Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
candiess Profil |
#1 · Zasláno: 26. 1. 2011, 20:41:26
Index.php
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script> <script type="text/javascript"> function pis() { var text = $("#zprava").val(); $.get("test.php?text="+text, function(vystup){ $("#poznamka").html(vystup); }); } </script> <textarea onkeyup="pis()" id="zprava"></textarea> <div id="poznamka"></div> test.php <?php $text = $_GET['text']; $text = Str_Replace("\n","LLLL",$text); echo $text; ?> Ovšem zalamování řádku mi nefunguje, nevíte čím to je? Děkuji za odpověď.. |
||
Radek Cvek Profil |
#2 · Zasláno: 26. 1. 2011, 21:02:39
Možná se v url nedá předávat více řádků - myslím, že tam nebude povolený znak pro další řádek.
|
||
_es Profil |
#3 · Zasláno: 26. 1. 2011, 21:03:31 · Upravil/a: _es
candiess:
„Ovšem zalamování řádku mi nefunguje, nevíte čím to je?“ Tuším, že rôzne prehliadače posielajú rôzne zalomenia riadka z textarea serveru.
\n \r \n\r \r\n „onkeyup="pis()"“ Nie je trochu extrémne zaťažovať server pri každom stlačení klávesy? Čo ak nastane stlačenie klávesy trebárs 500 krát za minútu? Je vôbec treba na toto používať server? Nestačí JavaScript? Okrem toho, viď Radek Cvek. Na zadanie špeciálnych znakov do adresy slúži metóda encodeURIComponent. |
||
Radek Cvek Profil |
#4 · Zasláno: 26. 1. 2011, 21:10:27 · Upravil/a: Radek Cvek
Prostě obejít get a zbytečný skript navíc:
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script> <script type="text/javascript"> function pis() { var text = $("#zprava").val(); $("#poznamka").html(text.replace(/\n/g, "<br>")); } </script> <textarea onkeyup="pis()" id="zprava"></textarea> <div id="poznamka"></div> |
||
pcmanik Profil |
#5 · Zasláno: 26. 1. 2011, 21:34:47 · Upravil/a: pcmanik
A keby si to zapisal takto?
$("#zprava").keyup(function(){ var text = $(this).val(); $("#poznamka").html(text.replace(/\n/g, "<br>")); } }); Potom nepotrebujes mat v textarea ten onkeyup event |
||
candiess Profil |
#6 · Zasláno: 27. 1. 2011, 16:40:22 · Upravil/a: candiess
ups, překvapili ste mě.. děkuju moc lidi :))
|
||
Chamurappi Profil |
#7 · Zasláno: 27. 1. 2011, 17:05:04
Reaguji na candiesse:
Tys chtěl prohánět řetězec AJAXem, abys v něm na straně serveru nahradil pár znaků? Bravo! To je jedna z největších volovin, které jsem tu zatím viděl :-) |
||
candiess Profil |
#8 · Zasláno: 27. 1. 2011, 17:12:40
Chamurappi:
Děkuju, nechtěl jsem to aby to takhle přímo vyznělo ale něco takového jsem chtěl noo..:)) zase sem o něco chytřejší.! ;) |
||
Darker Profil |
#9 · Zasláno: 27. 1. 2011, 18:54:19
No nevím, jestli jsem se špatně nepodíval, ale mám za to, že tu nikdo ani nezmínil nl2br().
To by jste si dost ušetřili tohle krkulámání. |
||
Chamurappi Profil |
#10 · Zasláno: 27. 1. 2011, 19:11:31 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na Darkera:
Naštěstí ji nikdo nezmínil, protože se většina lidí zamyslela nad tím, jak absurdní je zadání. Rozhodně je krkolomnější používat AJAX a nl2br v PHP než replace v JavaScriptu.
|
||
_es Profil |
#11 · Zasláno: 27. 1. 2011, 19:11:43
Darker:
„No nevím, jestli jsem se špatně nepodíval“ Áno, zle si si pozrel obsah diskusie. |
||
Darker Profil |
#12 · Zasláno: 30. 1. 2011, 01:40:05
Aha. Já myslel, že chce udělat nové řádky pro data odeslaná z formuláře. Omlouvám se.
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0