Autor Zpráva
sewerman_cz
Profil
Ahoj,
mám jednoduchý formulář pro vložení fotografie na web

<form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
        <input type="hiden" name="obrazek1">
        <input type="file" name="obrazek">
        <input type="submit" name="akce" value="Nahrát">
</form>

Při odeslání formulář znovu načte stránku a uloží fotografii.
Chtěl bych tento formulář odeslat na skript který uložil fotografii na pozadí (tak aby se aktuální stránka znovu nenačítala), případně aby se zobrazila hláška že fotografie byla nahrána (ve stávající stránce bez znovunačtení)
Díky za radu

Moderátor Chamurappi: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Moderátor Chamurappi: Titulek „Odeslání formuláře skriptu na pozadí“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Darker
Profil
Naměruj formulář do iframu.
sewerman_cz
Profil
Měl jsem na mysli spíše něco jako
onclick="něco; return=false;" nebo onsubmit...
Chamurappi
Profil
Reaguji na sewermana_cz:
JavaScriptem se (z pochopitelných bezpečnostních důvodů) nedostaneš k obsahu uploadovaného souboru, takže ho ani nemůžeš poslat na server, aniž bys odeslal formulář klasickým způsobem.
sewerman_cz
Profil
Jde mi o to že mám tabulku (výpis z databáze) a chtěl bych k jednotlivým řádkům přidat fotografie (pokud tam není). Nechci ale aby se neustále obnovovala stránka při každém vloženém souboru. Lze tedy nějak nastavit aby se načtení fotografie provedlo mimo tuto stránku a až po aktualizaci by se načetly nahrané soubory.
Darker
Profil
Chamurappi:
JavaScriptem se nedostaneš k obsahu uploadovaného souboru
Zatím.

sewerman_cz:
A co se ti nelíbilo na iframu? Já to tak taky dělal. Iframu dáš onload a je vymalováno. Máš to jak jQuerry.
sewerman_cz
Profil
Já se iframe nevyhýbám, ale spíš nevím jak na něho :-) aby to fungovalo
sewerman_cz
Profil
Kdyby někdo poradil jak mám nasměrovat formulář do toho iframu byl bych vděčný.
Witiko
Profil
sewerman_cz:
<form target="iframe1"></form>
<iframe name="iframe1"></iframe>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0