Autor Zpráva
PePe15th
Profil
Zdravím,
potřebuji něco hodně podobného, jako je na hotfile com (přihlášení v liště).
Jejich kód mi nesedí, protože v chromu celý box po najetí na input zmizí.
Něco bych si našel, ale stále nemůžu přijít na to, jaký výraz mi vezme google...
Dík
joe
Profil
Tohle patří spíš do CSS, kde se to dá udělat pomocí :hover na nějakém elementu. JavaScriptem to případně doplnit pro starší prohlížeče.
Witiko
Profil
joe:
Já nevím, :hover je součástí specifikace CSS1, pokud se nemýlím. Staršími prohlížeči myslíš Internet Explorer, který bere :hover pouze na odkazech? :)
Nevyk
Profil
Ve vytváření stránek jsem začátečník, ale tohle jsem chtěl taky. Tak jsem to zkoušel a zkoušel až mi vyšlo tohle. Funguje to.

    <a href="JavaScript:void(0);" id="ovladani" onmouseover="document.getElementById('skryty').style.display='block'"
     onmouseout="document.getElementById('skryty').style.display='none'">Nadpis</a>
    <div style="display: none" id="skryty">
      Bla bla<br>
      He he he<br>
      Donky konky<br>
    </div>


Ale při najetí na div ten div zmizí :( To ještě musim nějak vymyslet, sorry.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Witika:
:hover je součástí specifikace CSS1, pokud se nemýlím
Mýlíš, :hover byl proprietární výmysl Exploreru 4.


Reaguji na joa:
Změna stavu stránky v závislosti na akci uživatele patří do JavaScriptu, nehledě na to, zda jde udělat pomocí CSS.
Witiko
Profil
Chamurappi:
Mýlíš, :hover byl proprietární výmysl Exploreru 4.
Ale zdá se, že je ve specifikaci CSS1?
Medvídek
Profil
Nevyk:
Ale při najetí na div ten div zmizí
Tak při najetí na div ho nechej zobrazen, ne? :)
Nevyk
Profil
Jo, to jo. Tohle patří do toho divu:
onmouseover="this.style.display='block'" onmouseout="this.style.display='none'"


Ale mezi odkazem a divem zůstane malý prostor, na který když najedu (což se stane když přejíždím z odkazu na div), zobrazený div zmizí. To se dá vyřešit css vlastností toho divu "position: relative; top: -1px;" - pořípadě tolik, kolik je mezi odkazem a divem.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Witika:
Nezdá.
Witiko
Profil
Chamurappi:
V tom případě tu má konzorcium, nebo kdo ty stránky spravuje, chybu, která mě tak zmátla. :-)
_es
Profil
Witiko:
V tom případě tu má konzorcium chybu
w3schools.com nie sú stránky W3C.
Witiko
Profil
_es:
Taky píšu, že si nejsem jistý. Každopádně zdá se, že tam nabízejí možnost udělat si "certifikáty" znalosti javascriptu. Zajímalo by mě, jestli to někdo bere vážně. :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: