| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| jozo Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 4. 2011, 17:24:51
Potrebujem, aby po kliknutí na tlačidlo sa vymazal obsah z <textarea> (ak v tom niečo je) a vložil sa nový obsah (s HTML tagy).
<?php
$premenna = "<b>nejakytext</b>";
?>
<script type="text/javascript">
function vlozit(text){
document.formular.textarea.value = text;
}
</script>
<form name="formular">
<textarea name="textarea"></textarea>
<input type="button" onClick="vlozit('<?php echo htmlspecialchars(addslashes($premenna); ?>');" value=" klik ">
</form>Toto mi funguje, ale keď do $premenna dam <b> nejakytext </b> , tak sa nič nevloží. Poradíte, ako to urobiť, aby to fungovalo? Vďaka |
||
| _es Profil |
#2 · Zasláno: 26. 4. 2011, 17:53:36
jozo:
„tak sa nič nevloží.“ Lebo v JS v textových reťazcoch nemôžu byť priamo zalomenia riadka, ak tam chceš vložiť koniec riadka vlož \n.
|
||
| jozo Profil * |
#3 · Zasláno: 26. 4. 2011, 18:23:54
Keď to dám do tej premennej v nasledujúcom tvare, tak to taky nefunguje:
<b>\nnejakytext\n\n</b> |
||
| _es Profil |
#4 · Zasláno: 26. 4. 2011, 18:42:22 · Upravil/a: _es
jozo:
„Keď to dám do tej premennej v nasledujúcom tvare, tak to taky nefunguje:“ V akom prehliadači? Čo konkrétne znamená „nefunguje“? Čo som skúšal všetky možné prehliadače, tak \n akceptovali ako koniec riadka.
Tak si tam nájdi nejakú inú chybu. Aha, tak v PHP sa ti \n premení na začiatku na znak konca riadka a si tam kde si bol. Zmeň lomítko v tom výpise na dve lomítka, teda namiesto \n daj \\n. Alebo jednoduchšie - uzavri v PHP reťazec medzi apostrofy.
|
||
| jozo Profil * |
#5 · Zasláno: 26. 4. 2011, 19:00:52
Firefox 4. Text sa tam vôbec nevloží. :(
|
||
| _es Profil |
#6 · Zasláno: 26. 4. 2011, 19:06:16
jozo:
Viď [#4]. |
||
| jozo Profil * |
#7 · Zasláno: 26. 4. 2011, 19:38:28
Keď tam vložím \\n, do textarea sa vloží všetko na jednom riadku s \n, čo nechcem. To s tými apostrofmi som nepochopil, čo presne myslíš. Keď do apostrofov dám definíciu premennej, nič sa nestane, keď tam dám názov premennej (riadok 13 v prvom príspevku), tak sa do textarea vloží $premenna.
|
||
| _es Profil |
#8 · Zasláno: 26. 4. 2011, 19:54:58
|
||
| jozo Profil * |
#9 · Zasláno: 26. 4. 2011, 22:17:34
OK, tak to je jasné, lenže ja to tam nechcem dávať "na tvrdo" a chcem to načítať z premennej, ktorú používam aj niekde inde. Nenie možné to v tej udalosti onclick nejako sformátovať cez nejakú funkciu, aby sa to proste zobrazilo správne?
|
||
| _es Profil |
#10 · Zasláno: 26. 4. 2011, 22:30:36 · Upravil/a: _es
jozo:
Tými apostrofami som myslel textový reťazec v PHP. Rozmysli si, čo generuješ v PHP a kontroluj si v prehliadači v zdrojovom kóde čo sa ti vygenerovalo - malo by to byť niečo také ako v tom odkaze - tá „kritická“ časť dotazu. Ako vyzerá reťazec v PHP a ako v JS? Atď. Môžeš dostať rady, no online výuku nečakaj. |
||
| jozo Profil * |
#11 · Zasláno: 26. 4. 2011, 23:31:39
Vyriešené.
|
||
|
Časová prodleva: 14 let
|
|||
0