Autor Zpráva
Kaja
Profil *
Ahoj, asi hodne blbej dotaz, ale nedovedu napsat kod, aby pri prejeti kurzorem nad textem se pridala trida (zmenila barva)...

jQuery:
$(document).ready(function(){
$('#abc').hover(
function() {
$(this).addClass('a');
}, function() {
$(this).removeClass('a');
}
);
});

CSS:
<style>
#abc {color: black;}
.a {color: red;font-weight:bold;}
</style>

HTML:
<div id="abc">AHOJ</div>

V cem je problem? Diky vsem
Medvídek
Profil
Kaja:
Funční to je, akorát máš v CSS deklarovanou barvu black pro ID a tu barvu chceš změnit třídou, která má menší váhu. Takže se provede jen ten font-weight

Takhle už funkční: http://jsfiddle.net/8CpQ3/
joe
Profil
Kaja:
Máš víc možností, jak to udělat:

1. Úplně bez JavaScriptu
2. S tím jak to máš, jen s tím rozdílem, že v CSS použiješ !important
3. V CSS napíšeš #abc.a { color: red;font-weight:bold; }

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0