Autor Zpráva
Sourceout
Profil *
Když na svůj web umístím jQuery.js , tak mi pak na té stránce vůbec nejde lightbox, nevíte někdo jak se tomu vyhnout?
shaggy
Profil
Vieme:
1. nepoužívať na stránke súčasne prototype aj jquery (tipujem, že máš klasický lightbox, ktorý využíva prototype) - mať obidve knižnice na stránek je zvrhlosť, zbytočne veľa dát sa musí sťahovať
2. použiť nejaký lightbox klon pre jquery
3. ak tam z nejakého dôvodu potrebuješ mať obidva frameworky, môžeš využíť napr. jQuery.noConflict.

Samozrejme sa môžem mýliť, ale to je normálne, keďže si nám nedodal živú ukážku (očividne máš pocit, že vidíme do tvojho počítača a vieme, na čom pracuješ).
Sourceout
Profil *
Jak mám použít jQuery.noConflict. když mám vyvolané scripty v head takto :
    
        <script type="text/javascript" src="lightbox/lightbox.js"></script>
    <link rel="stylesheet" href="lightbox/css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />    
    <script type="text/javascript" src="lightbox/js/prototype.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="lightbox/js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
    <script type="text/javascript" src="lightbox/js/lightbox.js"></script>
         <script type="text/javascript" src="jquery.js"> </script>
    <script type="text/javascript" src="easySlider.js"> </script>

A k tomu používám Easy Slider takto :
 <div id="slider">
 <script> 
 $(document).ready(function(){ 
	$("#slider").easySlider({
		prevText: 'Předchozí',
		nextText: 'Další',
		orientation: 'horizontal'
	});
});
</script>
<script> 
$("a.grouped_elements").fancybox();
</script>  <ul>
<li>
  <a href="images/image.jpg" rel="lightbox[1]"><img border="0" src="images/miniatury/image.jpg"></a>
 </li>
	<li>
<a href="images/image2.jpg"  rel="lightbox[1]"><img border="0" src="images/miniatury/image2.jpg"></a>
  </li>
	</ul>
  </div>
Sourceout
Profil *
Jak mám použít jQuery.noConflict. když mám vyvolané scripty v head takto :
    
        <script type="text/javascript" src="lightbox/lightbox.js"></script>
    <link rel="stylesheet" href="lightbox/css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />    
    <script type="text/javascript" src="lightbox/js/prototype.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="lightbox/js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
    <script type="text/javascript" src="lightbox/js/lightbox.js"></script>
         <script type="text/javascript" src="jquery.js"> </script>
    <script type="text/javascript" src="easySlider.js"> </script>

A k tomu používám Easy Slider takto :
 <div id="slider">
 <script> 
 $(document).ready(function(){ 
	$("#slider").easySlider({
		prevText: 'Předchozí',
		nextText: 'Další',
		orientation: 'horizontal'
	});
});
</script>
<script> 
$("a.grouped_elements").fancybox();
</script>  <ul>
<li>
  <a href="images/image.jpg" rel="lightbox[1]"><img border="0" src="images/miniatury/image.jpg"></a>
 </li>
	<li>
<a href="images/image2.jpg"  rel="lightbox[1]"><img border="0" src="images/miniatury/image2.jpg"></a>
  </li>
	</ul>
  </div>

Když zkouším nějakou jquery náhradu tak ta stejně nefunguje a ještě mi to vyřadí z provozu zase Easy Slider
Sourceout
Profil *
Pardon za ten pozůstatek fancyboxu, přehlédl jsem to, ale stejně netuším co stím.
shaggy
Profil
Sourceout:
Skúšal si fancybox, tak prečo ho nepoužiješ a neušetríš si jednu zbytočnú knižnicu (prototype)? Ten tvoj kód je fakt otrasný, nechápem, prečo tam dvakrát voláš lightbox (aj keď v jednom prípade so zlou cestou). A čítal si si ten môj odkaz na jQuery.noConflict? Ak áno, čomu si tam nerozumel? Je to tam veľmi jasne a zrozumiteľne napísané, ja ti nebudem dávať všetky kódy ako na zlatom podnose, ukáž trochu vlastnej iniciatívy.
Sourceout
Profil *
Fancybox jsem zkoušel, jenže u obrázků, které mají odkaz, tak aby se otvírali v fancyboxu se nic nestane po kliknutí, tak kde je chyba? Head takto
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" media="screen" />    
<script type="text/javascript" src="odpocet.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/fancybox/fancybox/jquery.fancybox-1.3.4.pack.js"></script>       
<script type="text/javascript" src="easySlider.js"> </script>  


<div id="slider">
<script>
$(document).ready(function(){
$("#slider").easySlider({
prevText: 'Předchozí',
nextText: 'Další',
orientation: 'horizontal'
});
});
</script>
<script>
$(document).ready(function() {
/* This is basic - uses default settings */

$("a#single_image").fancybox();

$("a.grouped_elements").fancybox();

/* Using custom settings */

$("a#inline").fancybox({
'hideOnContentClick': true
});
/* Apply fancybox to multiple items */

$("a.group").fancybox({
'transitionIn' : 'elastic',
'transitionOut' : 'elastic',
'speedIn' : 600,
'speedOut' : 200,
'overlayShow' : false
});

});
</script>
<ul>
<li>
<a class="grouped_elements" rel="group1" href="images/miniatury/image.jpg">
<img border="0" src="images/miniatury/image.jpg"></a>
</li>
<li>
<a class="grouped_elements" rel="group1" href="images/miniatury/image2.jpg">
<img border="0" src="images/miniatury/image2.jpg"></a>
</li>
</ul>
</div>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0