| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Petr18 Profil |
#1 · Zasláno: 5. 6. 2011, 21:05:37 · Upravil/a: Petr18
Jak to udělat v JavaScriptu?
1 Krok -Vybírání státu 2 Krok -Vybírání kraje 3 Krok -Vybírání města Jednotlivé kroky by se načítavali v témže optione. |
||
| Michal Benda Profil |
#2 · Zasláno: 5. 6. 2011, 21:28:45
V JavaScriptu bych měl trojrozměrné pole, kde by byly města jednotlivých krajů, jednotlivých zemí a po JavaScriptové události onclick bych podle toho na co uživatel kliknul zobrazil další seznam (resp. všechny optiony smazal a vygeneroval nové podle toho pole)... Nikdy jsem tohle neřešil, je dost možné, že některé JavaScriptové metody, které bych tam použil, tak by se chovaly v různých prohlížečích jinak...
|
||
| Tori Profil |
#3 · Zasláno: 5. 6. 2011, 21:33:40
Případně by se dalo tahat data pro jednotlivé seznamy AJAXem ze serveru - nemuselo by se při načtení stránky přenášet několik kB dat toho JS pole, ale jen seznam zemí.
|
||
| Petr18 Profil |
#4 · Zasláno: 5. 6. 2011, 22:05:43
Ale ja v v JavaScriptu a AJAX/-u neumím. Ale promysleli jste to perfektně.
|
||
| Tori Profil |
#5 · Zasláno: 5. 6. 2011, 22:21:00
Můžete to udělat i jako běžný formulář, a na serveru pomocí PHP vyrobit jiný <select>. Bude se sice pokaždé načítat celá stránka, ale fungovat to bude také.
Jde to udělat jak v samotném JavaScriptu, tak v samotném PHP, i v kombinaci JS+PHP (volitelně + databáze). |
||
| Michal Benda Profil |
#6 · Zasláno: 6. 6. 2011, 06:58:28
Udělat to jenom pomocí PHP sice má nevýhodu neustálého načítání stránky, ale na druhou stranu výhoda je méně přenášených dat (viz Tori) a také je výhoda, že web bude optimalizovaný i pro uživatele, kteří si JavaScript vypnou (sice to nesnáším, ale je potřeba brát v úvahu i takovéto případy)
|
||
| Petr18 Profil |
#7 · Zasláno: 6. 6. 2011, 15:19:39
Pak bych použil
<noscript>Zapni si JS!!!</noscript> |
||
| Michal Benda Profil |
#8 · Zasláno: 6. 6. 2011, 20:44:49
Já bych to asi taky udělal, ale jenom v krajním případě... Jak jsem už psal - pořád je lepší, když jsou stránky přístupné i pro takové případy, kdy je JavaScript vypnutý...
|
||
| pcmanik Profil |
#9 · Zasláno: 6. 6. 2011, 22:03:04
Michal Benda:
Napriklad taky facebook, ktory je doslova vystavany na JavaScripte si s tym hlavu moc nerobi :D Aj ked neviem, ci maju ne-javascript verziu. |
||
|
Časová prodleva: 14 let
|
|||
0