Autor Zpráva
Kockosaur
Profil *
Zdravím, mám web stavěný již na html5, některé starší prohlížeče html5 nepodporují a lidé je stále mají. Mám přes javascript funkci, že když někam přidám class="dialog_link" tak se zobrazí posuvný a zavírací dialog např.
<div id="dialog">obsah</div>

při spuštění stránky mám udělaný PHP script, který zjistí uživatelovu verzi prohlížeče, pokud má určitou verzi, tak bych potřeboval jakoby "odkliknout" (asi nějak spustit javascriptem) class="dialog_link". Děkuji za pomoc
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kockosaura:
Proč chceš uživatele starších prohlížečů buzerovat jakýmsi dialogem? Nauč se dělat stránky tak, aby fungovaly všem současným brouzdalům, a nevymlouvej se na HTML 5.

některé starší prohlížeče html5 nepodporují
Verze v HTML prakticky neexistují a zatím žádnou HTML specifikaci nepodporoval žádný prohlížeč úplně.

tak bych potřeboval jakoby "odkliknout" (asi nějak spustit javascriptem) class="dialog_link"
Otázce nerozumím. Jak jsi udělal posuvný zavírací dialog, když ho nedokážeš zavřít? Pokud pomocí nějaké knihovny, tak si k ní nastuduj dokumentaci, na základě dodaných informací ti těžko vyvěštíme odpověď.
Kockosaur
Profil *
Prostě nějak potřebuji vyvolat .dialog_link
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kockosaura:
Teď už je to mnohem pochopitelnější.
Kockosaur
Profil *
Ale rady se nedostává. A to to zas nic tak tezkyho nebude si myslim...
_es
Profil
Kockosaur:
Ale rady se nedostává.
No nedostáva, lebo je to stále nepochopiteľné, je tu asi málo jasnovidcov.
Prečítaj si znovu posledný odstavec v [#2] a ak ti to nepomôže, tak podľa toho textu prispôsob svoje vyjadrovanie.
Kockosaur
Profil *
Mám dialog, který se dá otevřít kliknutím např. na odkaz a prostě potřebuju aby se otevřel sám při načtení stránky.
_es
Profil
Kockosaur:
Zacyklilo sa to, mal by si sa pokúsiť pochopiť, čo ti píšu iní.

Mám auto modrej farby, ktoré po zatočení kľúča naštartuje a môžem s ním odísť a zrazu nejde. Poraď mi, čo s tým?
Kockosaur
Profil *


Opravdu už nevim jak to popsat, prostě potřebuju aby se vyvolala tata tabulka při načítání stránky, takže .dialog_link
pcmanik
Profil
Kockosaur:
Skus hladat nieco ako window.onload
_es
Profil
Kockosaur:
prostě potřebuju aby se
No a ja potrebujem rozjet auto, tiež som to neopísal horšie ako ty a neporadil si mi.
Skús vytvoriť živú ukážku.

takže .dialog_link
Takže príkaz:
.dialog_link;
spôsobí syntaktickú chybu.
pcmanik
Profil
Kockosaur:
Inak neverim, ze to modalne okno si vytvoril sam, nakolko ho ani nedokazes spustit. Cize odkial si ho zobral, tak tam si aj hladaj dokumentaciu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kockosaura:
Chceš obtěžovat část uživatelů zbytečnou hláškou, kterou neumíš zobrazit, a ani nedokážeš problém dostatečně popsat. Já bych řekl, že je vyřešeno.
Proč místo toho neřešíš skutečný problém, tedy zhoršenou funkčnost ve starších prohlížečích? HTML 5 podporují všechny prohlížeče, různé různě…
Kockosaur
Profil *
Nemam jak bych to lépe sesynchronizoval se staršími prohlížeči, novější prohlížeče podporují efekty co starší ne a tak tam chci dát prostě okno, když mi nedokážete ani poradit jak vyvolat posranej class přes javascript a jen rejete tak si jděte na pole!
Tiskarna
Profil *
Já ho teda chápu, prostě tím myslí, že ve starších prohlížečích něco nepodporuje jako ty novější, a proto se Vás ptá, jak by to měl udělat, aby přišel na daný web (se starším prohlížečem) tak se mu zobrazí to okýnko. Nějakou tu funkci přes javascript, která má spustit to okýnko, resp. třídu ".dialog_link", po navštívení daného webu
pcmanik
Profil
Kockosaur:
Ved ale ako sa da spustit trieda omg? Mas nastavene ze je neviditelna? Tak ju zvyditelni. Nema ju v dokumente, tak ju tam pridaj. Tvoj popis problemu a toho co chces je nedostatocny a naviac mas zjavne problemy s celym javascriptom a nechapes ani pojmy.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kockosaura:
novější prohlížeče podporují efekty co starší ne
Efekty, které jsou tak strašně důležité, že kvůli nim musíš psát hlášku uživateli? To ti připadá slušné? Ty by sis snad instaloval jiný prohlížeč, kdybych ti tady řekl, že v něm budeš mít na diskusi lepší efekty? To přeci nedává smysl. Mimochodem, ty tvé efekty jsou v CSS, nikoliv v HTML5.

jak vyvolat posranej class přes javascript
Tady mluvíme slušně, jdi si to vyřešit někam do hospody.


Reaguji na Tiskarnu:
Samozřejmě, že ho chápeš, když tě sem sám poslal. Hrát takovéhle divadlo kvůli takové volovině… za chvíli nám sem přiběhne ještě Skener a Klavesnice a všichni budou fandit Kockosaurovi :-)

proto se Vás ptá, jak by to měl udělat, aby přišel na daný web (se starším prohlížečem) tak se mu zobrazí to okýnko
Jednak je to naprosto hloupé zadání, jednak se ptá nesmyslně (vyvolat class?), jednak nespolupracuje, takže to vyřešit nemůžeme, ani kdybychom chtěli.

Konec představení. Za devatenáct minut zamykám.
Bubák
Profil
[#14] Kockosaur
Co je to graceful degradationa progressive enhancement ti nic neříká? Normílní kodér použije jeden z těchto postupů, a to i v případě, že tyhle pojmy nezná.

Dodatek:
Chamurappi:
Mimochodem, ty tvé efekty jsou v CSS, nikoliv v HTML5.
Možná jsou v CANVASu ;-)
Tiskarna
Profil *
Chamurappi:
Samozřejmě, že ho chápeš, když tě sem sám poslal. Hrát takovéhle divadlo kvůli takové volovině… za chvíli nám sem přiběhne ještě Skener a Klavesnice a všichni budou fandit Kockosaurovi :-)

Samozřejmě, taky nepodotýkám, že ne. Alespoň si na nic nehraju, říkám naprostou pravdu, že tomu chápu. Dokonce mi psal, jestli chápu co tím myslí. Pokud nevíte jak mu poradit, tak já nevím jestli si nehrajete náhodou vy na divadlo. To co jsem sem psal bylo z mé vlastní vůle. A netvrdím, že nic neumíte, jenom nechápu co je na tom tak nesrozumitelného, že potřebuje pomoc s vyvoláním třídy. Já sice nemám co k tomu říct, java neumím, ale váš přístup je naprosto, s prominutím, na houby. Já se potom nedivím, že nespolupracuje, když máte hned na něho kecy jako "Mám auto modrej farby, ktoré po zatočení kľúča naštartuje a môžem s ním odísť a zrazu nejde. Poraď mi, čo s tým?"... Jestli nejde vyvolat class, tak jednodušte mu napište, že to nejde ne? Co takhle prostě stále rozebírat, když to hned už v druhém příspěvku napsal co potřebuje.

pcmanik se aspoň pokusil pomoct, i když prý mu to moc nepomohlo
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tiskarnu:
java neumím
JavaScript není Java.

Pochopil jsem, že má nějak udělané nějaké dialogové okno, pravděpodobně s použitím nějaké knihovny. Odpověděl jsem mu hned na začátku, ať si nastuduje v dokumentaci té knihovny, jak ho zavřít, protože jsem předpokládal, že se ptá na zavření, i když to moc nedávalo smysl. Ve svém druhém příspěvku nic nevysvětlil. Ve třetím také ne. Ve čtvrtém jsem pochopil, na co se ptá. Odpověď je stále stejná, neznáme způsob, jakým by se to jeho vysněné okno mělo otevírat, a je absurdní očekávat, že to vyvěštíme z obrázku okna. Byl požádán o ukázku, nedodal ukázku, místo toho se čertí a nadává. Žádnou lepší radu dostat nemohl.

Jestli nejde vyvolat class, tak jednodušte mu napište, že to nejde ne?
Nejde, protože to je z hlediska terminologie nesmysl. Otevřít dialogové okno při načtení pochopitelně jde.


Reaguji na Bubáka:
Možná jsou v CANVASu ;-)
Tipnul bych si, že většina těch efektů bude použitá na tom okně :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0