Autor Zpráva
rampa
Profil *
Zdravim, mam problem ze ktereho uz silim :)
JS:
function ShowDescr(Desc) {
if (Desc.className == "paramOff")
Desc.className = "paramOn";
else Desc.className = "paramOff"

html/php:
<a OnClick=\"ShowDescr(Desc".$i.");\">".$row->PtrName."</a><div class=\"paramOff\" id=\"Desc".$i."\">.......</div>

css:
.paramOff {display: none;}
.paramOn {display: block;}

co to ma delat je doufam jasne, funguje to v IE, v Chrome, ale ve Firefoxu ani za nic... poradite prosim nekdo?
_es
Profil
rampa:
Ako sa dá normálnym spôsobom kliknúť na element, ktorý má nastavenú CSS vlastnosť display na hodnotu none?

Ak má ísť len problém v prehliadači, prečo z toho neeliminuješ pre diskusiu PHP kód?
rampa
Profil *
_es:
ja klikam na <a>...</a>, ten je zobrazen vzdy, pod nim je v <div>... </div> vypsany cyklem seznam parametru, ktery mam defaultne skryty, po kliku by se mel zobrazit, coz ostatni prohlizece krome FF interpretuji dobre.

pokud je problem, ze jsem uvedl i php kod, tak se omlouvam, chtel jsem aby byl videt cely kus kodu, ktereho se to tyka
_es
Profil
rampa:
chtel jsem aby byl videt cely kus kodu, ktereho se to tyka
Ak všetkým prehliadačom PHP generuje rovnaký kód, tak sa to problému netýka.

Prečo používaš odkaz, ak sa o odkaz vlastne funkčne nejedná?
Ak chceš v odkaze zrušiť jeho funkčnosť, teda prejdenie na nejakú adresu, tak to zabezpčíš tým, že bude v ovládači udalosti onclick posledným príkazom return false;
rampa
Profil *
_es:
to return false; znam, ale to mi nepomohlo...
dale pokud misto <a> pouziju treba <span> nebo <div> tak to stejne nefunguje -> samozrejme nefunguje pouze ve FF

nasel jsem tento clanek http://www.tvorba-webu.cz/css/javascript.php, cast "Zobrazení a skrytí text", kde se pise (nefunguje v mozille), coz je presne muj problem, zde to maji resene klikem na span, ale taky nefunguje -> staci tu stranku otevrit ve FF a v IE, rozdil je videt hned.

tedy se ptam, zda vis jak to osetrit pro FF?
Chamurappi
Profil
Reaguji na rampu:
Viz skrytí a zobrazení prvku.
_es
Profil
rampa:
A čo za reťazec ti PHP vygeneruje z kódu Desc".$i?
Máš niekde v JS takú premennú vôbec definovanú?
rampa
Profil *
_es:
Desc1, Desc2, Desc3.....
nemam ji v JS definovanou, jak to mam udelat var i = ???
_es
Profil
rampa:
Pozorne si prečítaj Chamurappiho príspevok v tom odkazovanom vlákne.
rampa
Profil *
asi jsem pitomej, ale neprisel jsem na to :( at nadeklaruji promenou jakkoliv, tak mi to nefunguje...
_es
Profil
rampa:
Čomu konkrétnemu nerozumieš v použití metódy document.getElementById?
peta
Profil
rampa:
Zkusil jsi pouzit jednoduchy priklad z jakpsatweb.cz a ten ti nefungoval?
Ja myslim, ze ne.

Jinak, kdyz si pozorne prectes, co ti psali kluci a odmyslis arogance, tak te v podstate pozadali o cely html/js/css kod. Bez php kodu. Prohlizec zpracovava html kod, jeho php nezajima. Takze pokud neco nefunguje v prohlizeci, je treba najit v menu Zobrazit - Zdrojovy kod a podivat se.
Dej tedy odkaz a muzeme se bavit konkretne a ne hadat, zda tam mas prvky s id = Desc1, Desc2, Desc3 nebo jsi je nazval malymi pismeny ci tam nemaji cislo a pod.

Par otazek bych pridal:
1. Jakou chybu pise chybova/JS konzola? Ve FF menu Nastroje, pak Chybova konzola, pak prepnout na okno se strankou a dat F5 a nakonec se podivat do okenka konzoly.
2. Proc nemas u A elementu zablokovani udalosti pomoci return false? Viz prispevek _es. Viz priklady na jakpsatweb.cz. Pokud udalost nezablokujes, tak se stranka odesla a tudiz se po znovuzobrazeni vrati do puvodniho stavu. Otestujes to tak, ze A zmenis na SPAN (napr) a pokud to ted zacne fungovat, tak je prave problem v tom.
Pokud to tam uz mas, bylo by dobre dat sem nejnovejsi verzi tveho kodu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0