Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jim Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 10. 2005, 21:07:01
Ahoj, nemohl by mi prosím někdo poradit jestli by se dalo udělat počítadlo online lidí na stránce pomocí JS?
|
||
Martin Kuželka Profil |
#2 · Zasláno: 3. 10. 2005, 21:09:35
to se nedá.
|
||
Jim Profil |
#3 · Zasláno: 4. 10. 2005, 01:29:56
Dobře, dík. Zeptám se tedy jinak. Mám několik stránek s chatem, na kterých mám online monitory od Blueboardu. Jenže bych chtěl mít na nadřazené stránce seznam všech místností a u nich počty lidí v nich. Pokud zkopíruji kódy od Blueboardu do nadřazené stránky, pochopitelně to nefunguje. Nevěděli by jste jak to řešit, nebo o nějakém poskytovateli této služby u kterého by to šlo? Nemohu použít ani PHP.. Děkuji.
|
||
mackopu Profil |
#4 · Zasláno: 4. 10. 2005, 04:04:04
Martin Kuželka má pravdu - to javascriptem nelze z principu zařídit. Fajnšmekři možná namítnou, že NĚJAK ano, alo to by bylo řešení závislé na mnoha velice proměnlivých (a veskrze nespolehlivých) faktorech. Problém tkví v mechanismu předávání informace o návštěvě a způsobu jejího chápání - obvykle se návštěvnost řeší kombinací PHP a Javascriptu, přičemž javascript má doplňkovou roli (např. zjišťuje rozlišení monitoru, barevnou hloubku atd.), ale na samotný zápis návštěvy (která se většinou ukládá do databáze) - a to bez PHP nejde - nemá bezprostřední vliv.
Patřím mezi střídmé (a časté) vyznavače používání javascriptu (věřím v jeho budoucí bezvýjimečnou podporu), ale některé věci bych si jím řešit netroufal (nikoliv kvůli skepticizmu, ale z podstaty). K JS jsem se dostal později než k PHP a proto vím, že jde o jazyk v principu stejný - liší se syntaxí a mechanizmem předávání obsahu - tedy radím, spíše než se pídit po krkolomných nespolehlivých řešeních > dát raději přednost použití adekvátního, k tomu určeného, jazyka. Právě tak se málokdo bude pokoušet používat PHP k nějakému efektnímu DHTML rozhýbání stránky (to je zas principielně konina). Držím palec. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0