Autor Zpráva
DarkMeni
Zdravím, jak by se dal simulovat klik na tlačítko souborového inputu, aby se otevřelo okno pro výběr souborů?
Zkoušel jsem to takto:
<input type="image" src="fileinput.png" onclick="document.getElementById('fileinput').click();" />
<input type="file" name="fileinput[]" multiple="true" style="display: none;" />

Ale nefunguje to.
(Testuju to v Mozzile Firefox 3)
Kdyby jsem do fileinputu dal onclick s alertem tak po kliknutí se nic nestane, jako by jsem ani neklik.
Jen když neschovám fileinput a kliknu na něj tak vyskočí alert.
_es
DarkMeni:
document.getElementById('fileinput')
Element s takým id tam predsa nemáš.

simulovat klik na tlačítko souborového inputu
Tipol by som si, že podobné veci budú prehliadače blokovať.
DarkMeni
A jo, psal jsem to z hlavy, v originálu tam id mám, ale když místo toho souborového inputu dám atributu type button, a zase událost onclick s alertem tak se alert ukáže, škoda že to u file blokujou.
Nedá se to nějak obejít aby to neblokovaly? (Jen tam nechci ten rámeček s adresou k souboru a místo obyčejného textu u tlačítka tam dát obrázek
peta
Skoda? Timto zpusobem by slo prohledavat uzivateluv disk jestli obsahuje konkretni nazev souboru. Pokud zvolis jedinecny nazev pro danou verzi os, pak muzes velmi rychle najit, co ma uzivatel nainstalovane. Kdyz vis os, tak si najdes, jake diry ma a posles mu virovy pozdrav. :)

DarkMeni:
Muzes udelat to, ze das input css invisible a pres/pod nej napozicujes ten tvuj. Pripadne mu nastavis opacity nebo pres nej das pruhledny obrazek s okenkem (pokud chces, aby se zobrazil text a uz ne to skarede tlacitko, tak ho proste zakryjes :) ) Ale nezkousel jsem to, osobne mam radeji default formularove prvky. Na prvni pohled vim, co to je a nemusim hadat, co to byt ma a k cemu to je.
_es
peta:
Timto zpusobem by slo prohledavat uzivateluv disk
Nie, išlo by ho tým len obťažovať vyskakovacím dialógom na vybratie súboru, o vybratí súboru bez súhlasu užívateľa sa tu nič nepísalo.

skarede tlacitko, tak ho proste zakryjes
No, ale ako naň potom klikne?
DarkMeni
Díky za rady, nakonec jsem místo invisible použil opacity (filter, -moz-opacity) pro neviditelnost, pozicování (relativní a absolutní) a z-index, takže v Mozzile Firefox 3 to vypadá jako obrázek ale po kliknutí vyskočí výběr souborů. (Ale jaksi mu nemůžu nastavit kurzor, to "I" (pointer) se mu moc nehodí ale aspoň že tak).
Jinak tahle otázka by patřila spíš do HTML sekce ale kdo by neuměl html když umí javascript, takže jak moc je "nevalidní" značka form vnořená už v jednom formuláři? Co sem testoval odesílání na server tak se po odeslání jednoho (vloženého nebo rodiče) formuláře se poslaly hodnoty obou.
joe
DarkMeni:
Neměl bys mít vnořené formuláře, myslím, že tam je pak problém.

Ale jaksi mu nemůžu nastavit kurzor, to "I" (pointer) se mu moc nehodí ale aspoň že tak
S tím se moc dělat nedá, nastavení kurzoru na input[type=file] prostě nějak nefunguje.
DarkMeni
Aha, díky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0