Autor Zpráva
Litl
Profil *
Ahoj když otevřete tento web v internet exploleru: http://www.testing.jabko.net/slunecni-hodiny/pridat.php , tak se nedá přidat město v jiném prohlížeči ano. Chyba bude v JS poraďte prosím dík.
peta
Profil
Co znamena pridat mesto? -1
Jaky je postup vyvolani chyby, pismenko po pismenku, ukon po ukonu? -10
V jakem kroku postupu to selze a v jakem prohlizeci? -10
Jedine, co vime je stranka 10 bodu plus, ze se jedna o JS 1 bod, a ze je rozdil IE a jiny prohlizec 0.5 bodu.

Celkem -9.5 bodu

Po vyklikani cr, zlinsky, se objevil disablovany select mesto s jedinou polozkou pridat (coz odpovida zmince o jakemsi pridat) a vedle policko, kde se to asi vyplnuje rucne, ci co. No, dal nevim, co s tim, co hledat, hezke leto :)
Ha, tak v IE se ten input neobjevil!
Jestli ono to nebude tim, ze se nesplnila podminka. Zkusil jsi vsechny hodnoty podminky alertovat?

document.getElementById('mesto').value;
Value maji jen prvky option, select zadne value nema. Ale ve FF to akceptuje i s tim.
Zkus mrknout, jestli ti jedou priklady na formulare se selectem a pouzij z nich pak kod
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/index.html#formulare
Chamurappi
Profil
Reaguji na Litla:
Některým elementům nejde měnit innerHTML, <select> je jeden z nich.


Reaguji na peta:
Value maji jen prvky option, select zadne value nema.
Má a podporují ho všechny prohlížeče už hódně dlouho.
Asi tě zase začnu mazat, bude to rychlejší než luštit tvůj projev.
peta
Profil
Jestli jsem to spravne pochopil, tak projev polozeneho dotazu je lepsi nez me vysvetleni ostatnim, kde co hledat. V poradku, smaz to.
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
Položený dotaz je s přiloženou ukázkou docela jasný. Pokud ti jasný nepřipadá, nekomentuj ho. Rozebírat nedostatky otázky můžeš tam, kde dlouho (několik dnů) není žádná odpověď — tam je pravděpodobné, že víc lidí neporozumělo. Jinak je to zbytečný šum.
CZechBoY
Profil
tak teď to jede snad jen v Opeře a v IE9
ve FireFoxu to jede tou starou metodou

neví někdo proč po proběhnutí For..in ve funkci nejedou další příkazy?
peta
Profil
CZechBoY: Zkus tam dat vhodne alerty (pred if, do if, do else, alertovat vsechny promenne) a sledovat, co se provede a co uz ne.

Chamurappi: Ti to rikam, to smaz, kdyz se ti to nezda. :)
Vypisu ti, jak dotaz chapu ja, vytazky informaci:
IE vs jiny, link, se nedá přidat město.
Co znamena podle tebe pridat mesto? Ze mam kolonku, do ktere vyplnim text a kliknu na tlacitko pridat a ono mi to nekam prida mesto. Jenze ono na strance nic takoveho nenajdes a nebyl napsan, jak se k takovemu stavu dostat. To, ze jsem na to asi po 2 minutach zkouseni dosel je vylozene nahoda.
_es
Profil
Chamurappi:
Reaguji na peta:
„Value maji jen prvky option, select zadne value nema.“
Má a podporují ho všechny prohlížeče už hódně dlouho.
Myslím, že v tomto prípade peta píše k veci, aj odborná literatúra neuvádza vlastnosť value medzi podporovanými vlastnosťami elementu <select>. Spoľahlivá vlastnosť je selectedIndex.
peta
Profil
_es: To jo, on spis myslel ten ostatni pokec. No, ten se uplne nepovedl. Ale rikal, ze to bude mazat, tak co.
Chamurappi
Profil
Reaguji na _es:
aj odborná literatúra neuvádza vlastnosť value medzi podporovanými vlastnosťami elementu <select>
Většina odborné literatury obsahuje chyby, nebo v ní něco chybí.
Připadá mi to jako prehistorický strašák z dob Netscapu 4. Kde vlastnost value nefunguje?
_es
Profil
Je to opäť v tej knihe uvedené v tabuľke formulárových elementov ako nepodporovaná vlastnosť, teda to nie je tak, že by sa len na ňu zabudlo. Ako aj predtým, pre konce riadkov, by sa snáď nejaká komplikácia pre nejaký prehliadač našla.

Chamurappi:
Většina odborné literatury obsahuje chyby, nebo v ní něco chybí.
V tejto sa mi chybu nájsť nepodarilo.
Chamurappi
Profil
Reaguji na _es:
Nedávno jsem zjistil, že tu mám onu slavnou knihu od Flanagana také, poslední dva roky mi oddaně vyrovnávala výšku monitorů :-)
Je to bohužel úplně první vydání, kde se autor v předmluvě těší na betaverzi Navigatoru 4.0, a v něm se píše, že <select> vůbec value nemá. Tipnul bych si, že vlastnost value na <select>u zavedl buď Explorer 4, nebo Explorer 5 a že to byla dlouhou dobu (tři až pět let) nebezpečná past při optimalizaci skriptů pro všechny prohlížeče. Podobně jako <iframe>, innerHTML atd. — ale na rozdíl od uvedených její užitečnost nezvládla nepřeválcovat strach z problémů.

Připadá mi to podobné, jako s obalujícími HTML komentáři uvnitř interních <script>ů — část lidí je dodnes pro jistotu píše, aby lidi s Netscapem 1.0 a Explorerem 2.0 nevyděsil viditelný kus JavaScriptu :-)
_es
Profil
Chamurappi:
její užitečnost nezvládla nepřeválcovat strach z problémů.
Na tej vlastnosti je užitočnejší len kratší zápis.
2. aktualizované vydanie je už z roku 2002, ktovie, či je v novších vydaniach od tohoto autora už použitie vlastnosti value u selectu spomenuté ako dobrá vec.
Je select.value vždy ekvivalentné select.options[select.selectedIndex]?
Vyzerá to však, že sa teraz už oplatí využiť výhody kratšieho zápisu.

Připadá mi to podobné, jako s obalujícími HTML komentáři uvnitř interních <script>ů — část lidí je dodnes pro jistotu píše, aby lidi s Netscapem 1.0 a Explorerem 2.0 nevyděsil viditelný kus JavaScriptu :-)
To nedoporučoval ani Flanagan v 2002, dokonca to vôbec nespomenul, na rozdiel od v súčastnosti vydávaných „kníh pre začiatočníkov“ - možno to majú odtiaľ.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0