Autor Zpráva
Horac
Zdravím, používám na svém webu javascripty jeden je lightbox pro příjemné prohlížení foteka ten druhý je pro vysouvání menu odusd ->http://webtvorba.howto.cz/elegantni-drop-down-menu-zcela-bez-prace/

Když to chci rozhejbat, tak mi jde bud vysouvání menu nebo jen otevírání fotek... Zaroveň to prostě nefunguje, může někdo pls poradit co s tím?? O tom,že vysouvání menu nejde v IE9 ani nemluvím:D
_es
Horac:
Nepoužívaj viac ako jednu JS knižnicu, sprav to inak, skriptov na prehliadanie fotiek a na vysúvacie menu nájdeš veľa.
Horac
Jasně, taky si říkám.. Zkoušel jsem greybox, který zatím moc nechápu.. Nevím prostě, kde vzít potřebné knihovny..

Asi zkusim nákej prohlížeč fotek v php.. Nebo nemáš nějaký dobrý tip prosím tě ??
_es
Horac:
Nevím prostě, kde vzít potřebné knihovny.
Myslel som nie viac ako jednu knižnicu teda nie MooTools aj Prototype súčasne.
Skriptov používajúcich len jeden zvolený framework môžeš použiť koľko chceš.
Horac
Tak ted jsem vygooglil,žena tomhle frameworku jede milkbox, tenby teda měl fungovat jo ?? Mám právě strach,abych to tam opět necpal a pak to nakonec zase nefungovalo..
peta
Horac:
mozne problemy (lightbox x vysouvání menu):
1. function init() x function init(), kdyz mas funkce pojmenovane stejne?
2. window.onload = inita x window.onload = initb, kdyz ti A prepise window.onload a B prepise window.onload, tak se spusti jen B script, ze jo? :)
3. jquery x prototype framework, oni pouzivaji podobne objekty pomoci $(neco) ale neni to kompatibilni navzajem (viz es)
atd.

Co ti hlasi JS konzola?
Co treba sem dat odkaz na stranku, at se bavime konkretne a nehadama, co kde jak?
Horac
Sakryš, to zní složitě :D Omlouvámse, že jsem hned sem ten odkaz nehodil.. Nějaksem si neuvědomil... Tady to je: www.horac.vyrobce.cz

Jakse dostanu do JS konzoli ?? sem v tomhle trošku lama...

Ono jinak přemýšlel jsem nad milkbox, máte s tím nějaké zkušenosti ??Jájen, že využívá ten samý framework, jak mi tu bylo doporučeno..

a pozor v IE9 to menu zatím nejede, tak ani tak..
Horac
Tak tento problém si podařilo vyřešit pomocí toho, že jsem použil jednu stejnou verzi frameworku... Mám tam teď milkbox na mootool 3.2.. THX to _es!!!

Teď však mám další problémek chtěl bych,aby se mi označovala vždy ta nevrchnější položka seznamu. Např. Pokud kliknu na Videa-> SG KH2010 chci aby se zobrazil jako označený Položka hlavního menu "videa".. Mám vše připravené, jen tu podmínku mám asi blbě..

echo "<li><a ";
if ($page=="three") { echo " class='aktivni'";
}
echo "href='#'>Fotogalerie</a><ul>";
echo "<li><a href='fotogalerie2011.php?page=three'>Strongman foto GJ 2011</a></li>";
echo "<li><a href='fotogalerie2010.php?page=three'>Strongman foto GJ 2010</a></li>";
echo "<li><a href='fotogalerie2009.php?page=three'>Strongman foto GJ 2009</a></li>";
echo "<li><a href='fotogalerie2008.php?page=three'>Strongman foto GJ 2008</a></li>";
echo "</ul></li>";

tohle je oroginální verze, která fungovala moje modifikace se vždy chovali jinak, než jsem chtěl:D Díky za rady! ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0