Autor Zpráva
rony
Profil *
Ahoj mam na vas dve otazky.. 1.) mam hotovy script pre odosielanie formulara teda pre registráaciu .. Po odoslani formulara sa kontroluje ci napr e-mail vyzera ako e-mail alebo či nick sa nenachdza v databaze ak sa nachadza do databaze sa nic neuloží. A ta otazka: ako docieliť a prinúti jQuery aby sa pozrel do databáze ci nick existuje este pred tym ako vobec je posielany formular submitom?

2.) Ako cez jQuery obnoviť časť stránky..?
vedel by mi niekto poradit?
pcmanik
Profil
rony:
Skus google - jquery username check
2. Tu stranku chces kedy obnovit? Staci ti zrejme .load()
rony
Profil *
dik za navrh.. ok funckia load ale potrebujem aby bola použita povedzme kazdych 30 sekund to neviem ako by sa malo nastavit
pcmanik
Profil
rony:
Javascript setInterval. Nastuduj si najprv zaklady javascriptu, az potom sa pustaj do niecoho zlozitejsieho. To ze vyuzivas kniznicu jQuery je jedna vec, ale mal by si aspon trochu chapat cistemu js.
rony
Profil *
mna to len zaujimalo ako by sa to dalo dobuducna vyuzit :)... javascript v podstate nemam vobec nastuovany okrem zakladov knižnice jQuery. diky moc
Witiko
Profil
rony:
Vezmi to opačně. Tzn. nejdřív si projdi základy javascriptu třeba i jen to něco málo ze základů na www.jakpsatweb.cz/javascript/. Osobně bych v případě znalosti angličtiny doporučil knížku JavaScript: The Definitive Guide, která v nejnovější edici zahrnuje i popis nejnovější verze scriptovacího jazyka ECMAScript na kterém javascript staví, novinek v HTML5 a i základy jQuery. Stejně tak účastnění se místní diskuze a pročítání cizích příspěvků je možnost, jak pochopit jazyk lépe.
rony
Profil *
lenže load() pri tom ako povedzme píšem správu do formulára tak mi vymaže dáta (text) z formuláru.. ja tie dáta potrebujem v ňom ponecháavať i po znovu nahrati
$(function(){
		function updateShouts(){
  
    $('#formular').load('#worm');
	
}
window.setInterval(updateShouts, 3000)
})
Witiko
Profil
rony:
Nějak takto bych to dělal já:
var formular = $('#formular'); // Vyhledaný element si uložíme do proměnné, abychom ho pořád nehledali dokola
function updateShouts() {
  var element = $("<div>"); // Vytvoříme si nový element
  element.load('#worm', function() { // Nahrajeme do něj daná data
    formular.append(element); // Vložíme jej do #formulare
  });
} 
setInterval(updateShouts, 3000);

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0