Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
evildoer Profil |
Čau,
nemůžu přijít na to, jak odstranim následující chybu a tak bych se chtěl zeptat. Příklad: HTML kod: <span id='do_kosiku'><a class='odkaz_do_kosiku' name='".$id_polozky."'>vložit do košíku</a></span> jQuery: //vložení do košíku $("a.odkaz_do_kosiku").click(function() { //uložim si ID do proměnný var id = this.name; //zobrazim animaci, protože probíhá přidávání do košíku - estetická záležitost $("#do_kosiku").html("čekejte, ...").delay(1000).fadeOut('fast', function(){ //načtu PHP stript, který zboží přidá do košíku $.get("includes/php/do_kosiku.php", { id: id }, function(vystup){ $("#do_kosiku").hide().html("Hotovo").fadeIn('slow'); }); }); }); ------------------- A teď ten dotaz: na stránce mam samozřejmě vypsáno x zboží a když kliknu na vložit do košíku, tak se mi "přehraje" animace pouze u první položky, .. u ostatních už nefunguje ani kliknutí na odkaz, ani přehrání animace, natož načtení PHP scriptu, .. Jak docílim toho, abych měnil obsah jenom toho daného souvisejícího spanu a mohl tak vkládat do košíku a menit obsah spanu každý jedný položky na stránce nezávisle na ostatních? Díky za odpověď. Honza. Moderátor Chamurappi: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 6. 10. 2011, 08:37:15
evildoer:
Chcelo by to „živú“ ukážku. |
||
evildoer Profil |
#3 · Zasláno: 6. 10. 2011, 09:32:59
Tady je - sesmolená narychlo a trochu jeste urpavená, bohužel, efekt ten samý jako v mým prvním postu: http://pokus.obrazy-na-platne.net/
|
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 6. 10. 2011, 09:37:17
evildoer:
Atribút id by mal byť v rámci dokumentu jedinečný, teda ak má viac elementov rovnaké id, tak to je zle. |
||
evildoer Profil |
#5 · Zasláno: 6. 10. 2011, 09:40:00
No, ale já to vypisuju cyklem, nenapadá mi jiná možnost, .. jako ano, můžu spanu přiřadit např. číslo zboží, ale pak zase nevim, jak si ho zavolam pomocí jQuery :-/
|
||
evildoer Profil |
#6 · Zasláno: 6. 10. 2011, 09:42:16
OK, změnil jsem ze span id na span class, ted už mi funguje klikání na každou položku zvlášt, nefunguje ale to $(this).html("Zboží vloženo do košíku"); , ... mam chybu v zápisu?
|
||
Chamurappi Profil |
#7 · Zasláno: 6. 10. 2011, 09:45:49
Reaguji na evildoera:
Vygeneruj jim místo ídéčka onclick="nějakáFunkce(this);" a pak si napiš nějakou funkci, která zpracuje svůj argument. Hledat podle selektoru je v tomto případě zbytečné zdržování.
|
||
evildoer Profil |
#8 · Zasláno: 6. 10. 2011, 09:54:49
OK, ale je to jediná možnost? Pokud použiju onClick="neconeco(this);", tak zase v té volané funkci nemůžu použít jQuery ne?
|
||
evildoer Profil |
#9 · Zasláno: 6. 10. 2011, 09:56:25
Jinak se samozřejmě omlouvam, pokud mi to nedochází, rodiče mě do 15ti převlíkali za holčičku a tak jsem neměl jednoduchý dětství :-)
|
||
_es Profil |
#10 · Zasláno: 6. 10. 2011, 10:18:13
evildoer:
„onClick="neconeco(this);", tak zase v té volané funkci nemůžu použít jQuery ne?“ Môžeš a nemusíš, jQuery je len obyčajná funkcia, tak ako tá tvoja neconeco .
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0