Autor Zpráva
evildoer
Čau,

nemůžu přijít na to, jak odstranim následující chybu a tak bych se chtěl zeptat.

Příklad:

HTML kod:
<span id='do_kosiku'><a class='odkaz_do_kosiku' name='".$id_polozky."'>vložit do košíku</a></span>

jQuery:
//vložení do košíku
  $("a.odkaz_do_kosiku").click(function()
   {
    //uložim si ID do proměnný
    var id = this.name;

//zobrazim animaci, protože probíhá přidávání do košíku - estetická záležitost
    $("#do_kosiku").html("čekejte, ...").delay(1000).fadeOut('fast', function(){
      //načtu PHP stript, který zboží přidá do košíku
      $.get("includes/php/do_kosiku.php", { id: id }, function(vystup){
      $("#do_kosiku").hide().html("Hotovo").fadeIn('slow');  
     });
    });

});

-------------------
A teď ten dotaz: na stránce mam samozřejmě vypsáno x zboží a když kliknu na vložit do košíku, tak se mi "přehraje" animace pouze u první položky, .. u ostatních už nefunguje ani kliknutí na odkaz, ani přehrání animace, natož načtení PHP scriptu, ..

Jak docílim toho, abych měnil obsah jenom toho daného souvisejícího spanu a mohl tak vkládat do košíku a menit obsah spanu každý jedný položky na stránce nezávisle na ostatních?

Díky za odpověď.

Honza.

Moderátor Chamurappi: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
_es
evildoer:
Chcelo by to „živú“ ukážku.
evildoer
Tady je - sesmolená narychlo a trochu jeste urpavená, bohužel, efekt ten samý jako v mým prvním postu: http://pokus.obrazy-na-platne.net/
_es
evildoer:
Atribút id by mal byť v rámci dokumentu jedinečný, teda ak má viac elementov rovnaké id, tak to je zle.
evildoer
No, ale já to vypisuju cyklem, nenapadá mi jiná možnost, .. jako ano, můžu spanu přiřadit např. číslo zboží, ale pak zase nevim, jak si ho zavolam pomocí jQuery :-/
evildoer
OK, změnil jsem ze span id na span class, ted už mi funguje klikání na každou položku zvlášt, nefunguje ale to $(this).html("Zboží vloženo do košíku"); , ... mam chybu v zápisu?
Chamurappi
Reaguji na evildoera:
Vygeneruj jim místo ídéčka onclick="nějakáFunkce(this);" a pak si napiš nějakou funkci, která zpracuje svůj argument. Hledat podle selektoru je v tomto případě zbytečné zdržování.
evildoer
OK, ale je to jediná možnost? Pokud použiju onClick="neconeco(this);", tak zase v té volané funkci nemůžu použít jQuery ne?
evildoer
Jinak se samozřejmě omlouvam, pokud mi to nedochází, rodiče mě do 15ti převlíkali za holčičku a tak jsem neměl jednoduchý dětství :-)
_es
evildoer:
onClick="neconeco(this);", tak zase v té volané funkci nemůžu použít jQuery ne?
Môžeš a nemusíš, jQuery je len obyčajná funkcia, tak ako tá tvoja neconeco.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0