Autor Zpráva
noBody
Profil *
Dá sa z externého js súboru vypísať do súboru niečo z array?
Kód: index.php:
<script src=index.js></script>
<div id=a>tu chcem text</div>

Kód index.js:
slova=["prve","druhe"];
document.GetElementById("a").???(slova[0]);

Neviem ako to tam dostať,dík za odpoveď.

Moderátor Joker: Titulek „js zakladna otazka“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Martin02
Profil
Že by "value"?

<script type="text/javascript" src="index.js"></script> 
<span id="text"></span>


var text = ["1.slovo", "2.slovo"];
document.getElementById('text').value = text[0];


1. Používej "type="text/javascript"".
2. Používej uvozovky u názvů.
3. GetElement... se píše s get.... (malé g)
4. Když vytváříš proměnou v js, musíš psát var název...
unBody
Profil *
Martin02:
Tak to asi nebude,lebo to tak nefunguje
Magnus123
Profil
.value se používá například i inputu nebo textarea. U tagu jako div se používá .innerHTML.

document.getElementById('a').innerHTML = slova[0];
onBody
Profil *
Aj tak to nefunguje
noBody
Profil *
nech sa snažím tam vypísať čokoľvek nič nefunguje :/

<script type="text/javascript">
document.getElementById("a").innerHTML="<b>aa</b>";
</script> 
<div id="a">tu chcem text</div>
Sir Tom
Profil
noBody:
Samozřejmě - protože v tomto pořadí (JS a pak DIV) vypisuješ něco tam, co ještě není vykresleno.
Nejdřív v kódu vytvoř ten div a pak skript, který ho naplní textem.
noBody
Profil *
Sir Tom:
aha, v opačnom poradí to funguje naozaj :) a ako vytvoriť div v js?potom ho netreba zapísať do súboru html?
noBody
Profil *
ale potom logicky by to malo fungovať keby v html najprv zapíšem div a až potom script cestu

<div id="a"></div>
<script type="text/javascript" src="index.js"></script> 


var text=["slovo1", "slovo2"]; 
document.getElementById('a').innerHTML==text[0];


ale nejak to nejde
Sir Tom
Profil
noBody:
Máš tam 2 rovnítka.
noBody
Profil *
Sir Tom:
Diky,nevšimol som si to,preklep.už to ide
Witiko
Profil
Martin02:
1. Používej "type="text/javascript"".
2. Používej uvozovky u názvů.
Obojí zcela volitelné. :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0