Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Darker Profil |
#1 · Zasláno: 31. 10. 2011, 11:12:58
Hraju si s HTML 5 canvasem a udělal jsem si takové kreslení. Když jedu myší, kreslí se čára mezi zaregistrovanými body:
if(typeof from != "array") from=[this.mouseXo,this.mouseYo]; if(typeof to != "array") to=[this.mouseX,this.mouseY]; var c=this.getContext('2d'); c.moveTo(from[0],from[1]); c.lineTo(to[0],to[1]); c.stroke(); Proměnné MouseX/Yo jsou posledně registrované body, event mouse move totiž neregistruje celou trasu. No a problém je, že se pravděpodobně celá čára kreslí pořád znova - pokud doprostřed čáry udělám tečku (pomocí draw rect) tak pži dalším kreslení čáry zmizí. Prostě to vypadá, jako by se celá čára kreslila pořád znova. (když změním barvu, změní se barva všech čar...) |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 31. 10. 2011, 11:46:46
Darker:
„Když jedu myší, kreslí se čára mezi zaregistrovanými body“ Ako? Akým spôsobom? Kde sa nachádza ten výsek kódu? Chcelo by to „živú“ ukážku. |
||
Darker Profil |
#3 · Zasláno: 31. 10. 2011, 12:12:50 · Upravil/a: Darker
_es:
„Chcelo by to ‚živú‘ ukážku.“ Nahraji ti to, ale ten výsek kódu vidíš výše.... Edit: http://jmareda.tk/dddd/paint.zip |
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 31. 10. 2011, 12:17:05
|
||
Darker Profil |
#5 · Zasláno: 2. 11. 2011, 13:56:45 · Upravil/a: Darker
Tak jsem ti to rozbalil: http://jmareda.tk/dddd/paint
Kreslení čáry se aktivuje druhým nástrojem. |
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 2. 11. 2011, 14:19:54 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na Darkera:
V Exploreru 9 mi tam nic nefunguje (v quirku <canvas> nejde). Chceš-li radu, odstraň všechny možné překážky.
Edit: Podle popisu problému bych řekl, že si neuvědomuješ, jak fungují cesty v <canvas> u.
|
||
Darker Profil |
#7 · Zasláno: 2. 11. 2011, 16:08:35
Chamurappi:
„V Exploreru 9 mi tam nic nefunguje“ Dělal jse to pro vlastní zábavu a neměl jsem v plánu to zveřejňovat. „Podle popisu problému bych řekl, že si neuvědomuješ, jak fungují cesty v <canvas>u.“ Odkaz mám přečtený už nejednou ale rád bych podotk že mě se čára bez potíží nakreslí. Problém je v tom, že se pak všechny čáry kreslí znova při každém dalším zanesení čáry do obrázku. Ať už dělám špatně cokoli, návod od mozilly mi nepomohl ani předtím, ani teď, když si mě na něj odkázal. |
||
_es Profil |
#8 · Zasláno: 2. 11. 2011, 16:14:19
Darker:
V celom tvojom kóde sa nenachádza ani raz volanie metódy beginPath ani closePath .
|
||
Chamurappi Profil |
#9 · Zasláno: 2. 11. 2011, 16:15:29
Reaguji na Darkera:
Cesta není jen jedna čára, ale celý kreslící postup sestavený v paměti z jednotlivých moveTo , lineTo a dalších funkcí. Při zavolání stroke se čáry celé cesty vykreslí.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0