Autor Zpráva
Peta
Profil *
Ahoj

Chci udelat banery pomoci JS v jednom radku, jako vnejsi soubor treba banery.js
Chci baner nahore, baner dole a banery napravo.

Dole: V pohode, do souboru napisi document.write ... div ... link ... /div . Do Css margin-right: 110px;

Vpravo: Do css pro .banervpravo {position: absolute; width: 100px; top 0px; right: 0px;} Do souboru zas document.write... div class=""... link ... /div

Nahore: To prave nevim. Zatim mne napadlo vynechat nahore misto a dat to take position:absolute top:0

Ma nekdo nejaky lepsi napad?
Honza Hučín
Profil
Myslím, že popsaný postup je OK, bannery by se měly načítat až na konci stránky, takže je potřeba vynechat místo. Jenom uživatelé, kteří nemají JS (je jich málo, ale můžou být), budou mít nahoře divné volné místo. Chtělo by to ošetřit tagem <noscript>.
Peta
Profil *
Hm, mne ted napadlo neco jineho. Ja tam dam hlavni prvky do CSS pod ID=neco a do JS pridam navic zmeny stylu prvvku jako margin-top a margin-right. Takze zadne volne misto :)

To bude asi nej reseni, jen se nekdo bude divit, proc mam vsechno jako class a hlavni prvky jako ID :)

Jenom doufam, ze zmena stylu bude fungovat ve vsech prohlizecich. Document.write je zatim kompatibilni...
Honza Hučín
Profil
A tu změnu stylu budeš dělat v hlavičce stránky?
Peta
Profil *
style.css
#logopozadi {margin:85px 110px 10px 10px;}
.banertop {position: absolute; top:0px; ...}

banery.js
el=document.getElementById('logopozadi').style;
el.margin='85px 110px 10px 10px';
document.write('<div class="banertop'><BR>');
document.write('<a href ... </a>');
document.write('</div>');

Neee. V hlavicce stranky mam
<LINK rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
:)))
Peta
Profil *
Jo, a ve strance mam
<div id="logopozadi"></div>
a dalsi 3 takove divy
Honza Hučín
Profil
Jestli budeš měnit okraj až v body, mohlo by to znamenat, že se kusy stránky budou po načtení pohybovat. To není příliš standardní chování :-) Kdybys to změnil v hlavičce (tagem <script>), změna by se neprojevila ve vykreslování. Ale nevím, jestli to v hlavičce jde.
Peta
Profil *
[b]Honza Hučín[/b] Ted bych potreboval spis skript pro baner. Ja tu sice mam nas, ale bracha to upravoval taovym strasnym zpusobem, ze se v tom nevyznam, co tam musi byt a co nemusi.

V hlavicce mam vlozeny link na CSS, javastript pro banery mam uplne dolu. Prebliknuti stranky kvuli rozmerum baneru neni podstatne :) A pokud se to tatkovi nebude libit, tak neni problem vlozit mezery do stylu napevno.

Pridavam ti ukazku, jak to ma bracha...

ADid_adspot = 2668;
ADwidth = 468;
ADheight = 60;
ADdescription=15;
ADborder=1;
ADbgcolor='ffffff';

ADfwidth = ADwidth+2*ADborder;
ADfheight = ADheight+2*ADborder+ADdescription;
ADfheight = 60;
ADtarget = "_top";
ADlink = "0000FF";
ADrnd=Math.floor(1000000*Math.random());
document.write('<IFRAME width='+ADfwidth+' height='+ADfheight+' frameborder=0 scrolling=no MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0 HSPACE=0 VSPACE=0 SRC="http://adx.adrenaline.cz/adrun.dll?action=1&id='+ADid_adspot+'&ta rget='+ADtarget+'&border='+ADborder+'&bgcolor='+ADbgcolor+'&link='+ADl ink+'&ref='+escape(top.document.referrer)+'&rnd='+ADrnd+'">\n');
document.write('<A HREF="http://adx.adrenaline.cz/adrun.dll?action=4&id='+ADid_adspot+'" target="'+ADtarget+'">');
document.write('<IMG SRC="http://adx.adrenaline.cz/adrun.dll?action=3&id='+ADid_adspot+'&re f='+escape(top.document.referrer)+'&rnd='+ADrnd+'" WIDTH="'+ADwidth+'" HEIGHT="'+ADheight+'" border="'+ADborder+'">');
document.write('<\/A>');
document.write('<\/IFRAME>');

Jako je to pochopitelne, ale podle mne tam ma zbytecne moc udaju a nektere bych zrusil. Ale zas nechci do toho vrtat, aby to pripocitavalo na adrenaline.

Jenze, ono mi to prepisuje na strance vetsi prostor, nez by melo a perepisuje mi to menu.
www.volny.cz/peter.mlich/x/aaa.htm
Peta
Profil *
S rozmery banuru uz niiiic. Ja jsem slepy :)
Ja sem pouzival menu jako IFRAME a nastavil jsem stylem vysku tu a tu :))))
Peta
Profil *
Hm, uz vim, co jsi chtel rici. pridej JS do head kvuli zarovnani, e jedno, kde ho mas.

Omyl, neni to jedno. Kdyz ho mam dole, muzu pridat dole banner, ktery bych tam jinak mozna nedal. Protoze position: absolute a bottom:0px ho zarovnava podle stranky a ne podle obsahu. A kdyz to mam delsi nez stranka, tak mi to proste stranku prekryje.

ja chci baner nahore i dole a mikrobutonypo prave strane.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.